h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Bakan Tekin: “(Özel okullardaki zam) Özel okul temsilcileriyle görüşüyoruz, kendilerini uyarıyoruz”

Bakan Tekin: “(Özel okullardaki zam) Özel okul temsilcileriyle görüşüyoruz, kendilerini uyarıyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullardaki zamlara ilişkin açıklama yaptı. Tekin, özel okul temsilcileri ve Hazine ve Maliye Bakanı ile görüştüklerini ve bu konuda fikir alışverişine devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Bakan Tekin, öğrencilere yarıyıl tatilinde dinlenme ve kitap okuma çağrısı yaptı. Özel okul ücretlerinin kamuoyunu rahatsız ettiğini belirten Tekin, özel okul temsilcileriyle de görüştüklerini ve bu konuda uyarıda bulunduklarını ifade etti. Öğrencilerin yarıyıl tatilini okuyarak geçirmeleri konusunda da önemli mesajlar verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullardaki fiyat artışlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Özel okul temsilcileriyle sürekli iletişim halindeyiz. Fiyatlar konusunda görüşmelerimize devam edeceğiz ve uyumlu bir çözüm bulmaya çalışacağız” dedi.

Bakan Tekin, Ankara’daki Şehit Ahmet Gözütok İlkokulu’nda düzenlenen yarıyıl karne dağıtım töreninde konuştu. 20 milyon öğrencinin yaklaşık 76 bin okulda karne aldığını belirten Bakan Tekin, “Umarım öğrencilerimiz başarılı, sağlıklı ve huzurlu bir yarıyıl geçirmişlerdir. Eğitim-öğretim süreci oldukça sağlıklı bir şekilde ilerledi. Bu dönemi etkinlik haftası olarak belirlemiştik. Öğrencilerimizin aldığı bilgileri günlük yaşamlarında ve toplumla paylaşabilecekleri bir etkinlik haftası yapmak istedik. Temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerimizin bu tarz sosyal etkinliklere katılmasını, toplum içinde yer almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, öğrencilerin yarıyıl tatilinde dinlenmenin yanı sıra okuyarak vakit geçirmelerini de önerdi. Okuma becerilerinin gelişmesinin önemine vurgu yapan Bakan Tekin, “Çocuklarımızın tatilde nitelikli okuma alışkanlıklarını sürdürmelerini ve geliştirmelerini hedefliyoruz. İki haftalık tatili mümkün olduğunca kitap okuyarak değerlendirsinler” şeklinde konuştu.

Özel okul ücretlerinin gündemdeki yerini de değerlendiren Bakan Tekin, “Şu an yürürlükte olan yönetmelik gereği, başlangıç sınıflarında fiyat belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunmuyor. Ancak ara sınıflarda özel okulların TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5’e kadar zam yapma yetkisi mevcut. Özel okul birlikleri ve temsilcileriyle bu konuları sık sık görüşüyoruz. Ücretlerin kamuoyunda rahatsızlık yarattığı noktayı biliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda özel okul temsilcileriyle bir araya geldik. Dün de temsilciler ve Hazine ve Maliye Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bu konuda görüşmelerimiz devam edecek. Uyarıda bulunuyoruz ve konunun farkındalığıyla hareket etmelerini bekliyoruz. Özel okullarla olan ilişkilerimiz şu ana kadar oldukça sağlıklı ilerliyor. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Konuşulan konuları da yakın zamanda görüşeceğiz. Şu anda gündemde olan nedeni ise özel okulların ocak ayında başlayan erken kayıt sürecidir. Görüşmelerimizin ardından sağlıklı bir çözüm bulacağımıza inanıyorum” dedi.

Ordu’da 130 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Sıradaki haber:

Ordu’da 130 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.