h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • AFAD, gönüllülerine arama kurtarma eğitimi sunarak destek oldu

AFAD, gönüllülerine arama kurtarma eğitimi sunarak destek oldu

Muş'ta, AFAD gönüllülerine arama kurtarma eğitimi veriliyor. Eğitimde halatla iniş yapma, karşıya güvenli geçme ve nehrin karşı kıyısında mahsur kalan vatandaşlara müdahale yöntemleri öğretiliyor. Afet öncesinde, esnasında ve sonrasında aktif olarak çalışan 16 gönüllü, eğitimler sayesinde muhtemel afetlerde görev alabilecek. AFAD'ın desteğiyle verilen eğitimler sonucunda arama kurtarma faaliyetlerinin etkinliği artırılmayı hedefleniyor.

Muş AFAD tarafından gönüllülere saha eğitimi kapsamında arama kurtarma eğitimi verildi. Hem insanların hayatını kurtarmak hem de muhtemel afetlerde daha etkili müdahale edebilmek adına, Muş’ta AFAD gönüllüleri zorlu eğitimlerden geçiyor. AFAD eğitmenleri eşliğinde halatla iniş yapma ve karşıya güvenli geçme eğitimleri alan gönüllüler, senaryolar üzerinde çalışarak nehrin karşı kıyısında mahsur kalan vatandaşlara yardım yöntemlerini öğreniyorlar. Muş AFAD, afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda yetiştirdiği 16 gönüllü sayesinde etkin bir şekilde çalışma sağlıyor. Arama kurtarma eğitimini alan akademisyen Muhammed Burak Güler, AFAD’ın gönüllüler için düzenlediği eğitim programının her geçen gün daha da olgunlaştığını belirtti. Güler, dik açı, halatla yukarı çekme, halatla aşağı indirme ve yatay kurtarma eğitimleri aldıklarını ifade ederek, eğitimlerin son derece verimli olduğunu vurguladı. AFAD’ın donanımlı ekipman ve personel desteğiyle arama kurtarma faaliyetlerinde daha etkin ve verimli olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Burhaniye Belediyesi, eğitim alanında öncü bir konuma yükseldi

Sıradaki haber:

Burhaniye Belediyesi, eğitim alanında öncü bir konuma yükseldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.