h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın girişimciler için bir WEB sitesi hazırladıklarını duyurdu. Bu WEB sitesi sayesinde kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşların sağladığı bilgilerin bir araya getirileceğini belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Ankara’da gerçekleştirilen “Kadın Girişimciliğinde Yeni Ufuklar İstişare Toplantısı”na katılarak, kadınların iş hayatında ve istihdamda önemine vurgu yaparak, girişimci kadınlara sunulan destekler hakkında konuştu.

Yapılan sosyal politikaların kadınlara sunulan tüm imkanların insan hakları, eşitlik ve adalet ilkelerinin bir sonucu olduğunu ifade eden Göktaş, son 20 yılda kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttığına dikkat çekti. Ayrıca, yükseköğrenime katılan, meslek sahibi olan, istihdam edilen ve iş gücüne katılan kadın oranlarının belirgin şekilde yükseldiğini belirtti. Bakan Göktaş, “Kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 35.9’a yükselttik” dedi.

Kadınların iş hayatında banka kredisi almada risklerle karşılaştığını ve genellikle kendi birikimleri veya aile içinden gelen sınırlı desteklerle yetinmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Göktaş, aile içi rollerin kadınlar tarafından üstlenilmesi durumunda, kadın-erkek fırsat eşitliğini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kadınların, bu şartlar altında iş-yaşam dengesi sağlamak için aileleriyle ve girişimcilik hedefleriyle tercih yapmak zorunda kalabildiğini ifade etti.

Kadın girişimciliğini desteklemek için çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Göktaş, Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri ile sermaye yönetimi ve yatırım araçları gibi konularda bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Ayrıca, birçok kadının girişimcilik hayalini gerçekleştiren kadın kooperatiflerini desteklediklerini de belirtti. Bakanlık olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş birliği Protokolünü 5 yıl daha uzattıklarını ve bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasına destek sağladıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, yakın zamanda hayata geçirecekleri 2 hedeflerini de paylaştı. İlk olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bir protokol imzalayacaklarını ve bu protokol sayesinde kadın girişimci sayısını ve kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Diğer hedeflerinin ise girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için bir WEB sitesi hazırlamak olduğunu söyledi. Bu WEB sitesi sayesinde kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşların sağladığı tüm bilgilere tek bir platformdan erişim sağlanabileceğini ifade etti. Göktaş, bu WEB sitesi ile kadın girişimciliğini destekleyen eğitim, araştırma, finansal destek ve mentörlük çalışmalarının kolaylıkla ulaşılabilir hale geleceğini belirtti. Bakan Göktaş, girişimcilik ekosistemindeki kadın dayanışmasını pekiştirmeyi, kadınların girişimcilik beceri ve kapasitelerini geliştirmeyi ve Türkiye genelinde girişimci kadın sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tek millet diyerek herkesi kucaklayacağız, hiç kimsenin kendini öteki hissedeceği bir iklime geçit vermeyeceğiz.”

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tek millet diyerek herkesi kucaklayacağız, hiç kimsenin kendini öteki hissedeceği bir iklime geçit vermeyeceğiz.”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.