h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Ziraat Türkiye Kupası’nda Hatayspor, Sakaryaspor’u 5-1 mağlup etti

Ziraat Türkiye Kupası’nda Hatayspor, Sakaryaspor’u 5-1 mağlup etti

Hatayspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Sakaryaspor'u 5-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Strandberg'in 4 golüne Dele-Bashiru da bir golle eşlik etti. Sakaryaspor'un tek golünü Dimitrov attı. Hatayspor, etkili oyunuyla galibiyete ulaşırken, tur atlamaya hak kazandı.

Hatayspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında evinde Sakaryaspor’u ağırladı. Rakibini 5-1 yenerek son 16 turuna yükseldi.

Maçta yaşanan dakikalar şöyle gelişti:

4. dakikada Hatayspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Dele-Bashiru’nun pasında Strandberg topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada Sakaryaspor’un defansın arkasına attığı ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Kasongo’nun vuruşunu Bekaj kurtardı.

19. dakikada Murat Akpınar’ın ortasında arka direkte Dimitrov topu kafayla ağlarla buluşturarak skoru 1-1 yaptı.

22. dakikada Burak Bekaroğlu’nun uzun mesafeli pasında Dele-Bashiru’nun vuruşu dışarıya gitti.

23. dakikada Burak Yılmaz’ın topu kazanmasıyla başlayan Hatayspor atağında Strandberg’in vuruşu ağlarla buluşarak takımını 2-1 öne geçirdi.

29. dakikada Kerim Alıcı’nın sağdan ortasında Strandberg’in kafa vuruşu az farkla dışarıya çıktı.

31. dakikada Ghoulam’ın kullandığı serbest vuruşta Burak Bekaroğlu’nun pasında Strandberg, topu kafayla ağlara göndererek skoru 3-1 yaptı.

41. dakikada Ghoulam’ın defans arkasına gönderdiği topa hareketlenen Dele-Bashiru, savunma oyuncularını eksilterek topu kalecinin sağından filelere göndererek skoru 4-1 yaptı.

51. dakikada Burak Süleyman’la yaptığı duvar pasında ceza sahasına hareketlenen Nsana Simon’un şutu az farkla dışarıya gitti.

78. dakikada Ömer Faruk Beyaz’ın kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top direğe çarparak kornere gitti.

83. dakikada ceza yayı üzerinden Boudjemaa’nın sert şutunu kaleci İbrahim Demir kornere çeldi.

90. dakikada Ömer Faruk Beyaz’ın pasında Strandberg, maçın skorunu belirleyen golü atarak Hatayspor’u 5-1 öne geçirdi.

Maçın hakemleri Ali Yılmaz, Mehmet Kapluhan ve Azad İlhan’dı.

Hatayspor’un ilk 11’i ise şu şekildeydi: Bekaj, Ghoulam (Kamil Ahmet dk. 46), Burak Bekaroğlu, Burak Yılmaz, Kerim Alıcı (Ömer Faruk Beyaz dk. 63), Massanga Matondo (Hodzic dk. 80), Aabid, Dele-Bashiru (Boudjemaa dk. 70), Joelson Fernandes, Rivas (Oğuzhan Matur dk. 63), Strandberg. Yedekler arasında ise Demir Sarıcalı, Cengiz Demir, İbrahim Demir, Aburjania ve Engin Aksoy bulunuyordu. Takımın teknik direktörü ise Volkan Demirel’di.

Sakaryaspor’un ilk 11’i ise şu şekildeydi: İbrahim Demir, Çağlayan Menderes (Nsana Simon dk. 46), Rotman, Sinan Kurt (Kerem Aydın dk. 85), Burak Süleyman, Murat Akpınar, Berat Şanlı (Erdi Dikmen dk. 46), Bülent Cevahir, Oğuz Yıldırım (Umut Uzun dk. 77), Kasongo, Dimitrov (Ali Ülgen dk. 66). Yedekler arasında ise Orhan Bostan ve Bülent Uzun yer alıyordu. Takımın teknik direktörü ise Tuncay Şanlı’ydı.

Maçta atılan goller ise şu şekildeydi: Strandberg (dk. 4, 23, 31 ve 90), Dele-Bashiru (dk. 41) (Hatayspor), Dimitrov (dk. 19) (Sakaryaspor).

Sarı kart gören oyuncular ise şunlardı: Berat Şanlı, Oğuz Yıldırım ve Erdi Dikmen (Sakaryaspor), Ömer Faruk Beyaz (Hatayspor).

Pazarspor, Enes Salih Çavdar transferini resmiyete kavuşturdu

Sıradaki haber:

Pazarspor, Enes Salih Çavdar transferini resmiyete kavuşturdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.