h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Yüksekova’ya Kuzey Disiplini Merkezi Atağı: Türkiye’nin En Güzel Kayak Alanı Olacak

Yüksekova’ya Kuzey Disiplini Merkezi Atağı: Türkiye’nin En Güzel Kayak Alanı Olacak

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kamışlı köyündeki en kaliteli kara sahip pistin, Kuzey disiplini için merkez haline getirileceğini belirtti. Organizasyon kapsamında 655 sporcunun yanı sıra 220 idareci ve hakemlerden oluşan 980 kişiye ev sahipliği yapıldı. Vali Çelik, Yüksekova'nın kuzey disiplini merkezi olması için alt yapı çalışmalarının başladığını ve pistler, tesisler ve kayak evi gibi alanların oluşturulması planlandığını ifade etti. Hakkari, Türkiye'nin en kaliteli kara şartlarına sahip olan nadir bölgelerden biri olarak kış sporlarının merkezi olacak.

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kamışlı köyünün en iyi pisti ve Kuzey disiplini alanı olacağını belirtti. Türkiye’nin en kaliteli pisti olan Yüksekova, 655 sporcu tarafından ziyaret edildi. Kamışlı köyünde düzenlenen etkinliğe 20 il ve 980 kişi katıldı. Vali Çelik, bölgedeki çalışmalara başladıklarını ve Yüksekova’yı Kuzey disiplini açısından bir merkez haline getireceklerini söyledi. Vali, tekerlekli koşu alanları ve pistlerin yapılacağı bir tesis planladıklarını ve ayrıca kayak evi ve alp disiplini için fizibilite çalışmalarının başlatıldığını belirtti. Hakkari’nin kış sporları açısından Türkiye’nin en güzel merkezlerinden biri olacağını ifade eden Vali Çelik, Kayak Federasyonu’nun müsabakaları bu bölgeye getirmesinin sebebinin buradaki nitelikli kar olduğunu vurguladı. Hakkari, gelecekte kış sporları için önemli bir merkez olacak.

Galatasaray, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Fatih Vatan Spor’u 1-0 mağlup etti

Sıradaki haber:

Galatasaray, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Fatih Vatan Spor’u 1-0 mağlup etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.