h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Yüksekova, 655 sporcuyla buluşuyor

Yüksekova, 655 sporcuyla buluşuyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan kayak şampiyonası, İsviçre'yi aratmayacak bir kayak merkezi haline geldi. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 655 sporcu ve 220 idareci ve hakem, 2.500 metre uzunluğa sahip Kamışlı köyündeki kayak merkezine katılarak yarışmalara başladı. Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen şampiyonaya ayrıca milli takım sporcuları da katıldı. İlçenin kayak potansiyeli ve doğal güzellikleri nedeniyle önemli bir spor merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından ortaya çıkan muhteşem kayak pisti, dikkat çekici bir kayak merkezine dönüşüyor. İsviçre’de bulunan kayak pistlerini aratmayacak olan bu yeni merkez, Türkiye genelinden birçok sporcu tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Toplamda 655 sporcu, 220 idareci ve hakem olmak üzere 980 katılımcı, bu özel kayak merkezinde ağırlanacak.

Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Kamışlı köyünde kurulan 2.500 metre uzunluğundaki kayak merkezinde, Türkiye şampiyonası düzenlenecek. Sporcular, ilçeye gelerek heyecanlı bekleyişlerine başladılar.

Hakkari Valiliği, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Türkiye Kayak Federasyonu 2024 faaliyet programında yer alan ‘Kayaklı Koşu Eleme Müsabakası’, Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı Köyü’nde gerçekleştirilecektir. 18-19 Ocak tarihlerinde, ilimizin muhteşem doğasını bizlere armağan eden kayak müsabakasını izlemek için tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Hakkari’mizde gerçekleşecek olan kayak müsabakasına herkesi davet ediyoruz” şeklinde duyuru yapmıştır.

Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin ise milli takım sporcuları arasında 11 Yüksekovalı sporcunun bulunduğunu ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Keskin, “Milli takım sporcularımızı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sporcularımızın hizmetinde olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah, Türkiye’nin en iyi pistine sahip olarak İsviçre Alplerini aratacak ve gurur kaynağı olacak Yüksekovalı sporcular yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Lincoln Henrique: “İyi bir geri dönüş yapmanın mutluluğunu yaşıyorum!”

Sıradaki haber:

Lincoln Henrique: “İyi bir geri dönüş yapmanın mutluluğunu yaşıyorum!”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.