h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Trabzonspor ve Galatasaray, 137. kez karşılaşıyor!

Trabzonspor ve Galatasaray, 137. kez karşılaşıyor!

Trabzonspor ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ikinci sırada yer alırken Trabzonspor ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle üçüncü sırada bulunuyor. İki takım daha önce toplamda 136 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlarda 61 kez galip gelirken Trabzonspor ise 44 kez rakibini mağlup etti. Galatasaray, son 10 maçta da Trabzonspor'a üstünlük sağladı. Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda iyi bir performans gösteren Galatasaray, 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak ikinci sırada yer alıyor.

Trabzonspor ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında yapacakları maçla birlikte tam 137. kez karşı karşıya gelecekler. Galatasaray ligde 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 51 puanla ikinci sırada yer alırken, Trabzonspor ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 37 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Trabzonspor ile Galatasaray arasında bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar dahil olmak üzere toplam 136 kez karşılaşma gerçekleşti. Bu maçlardan Galatasaray 61 kez galip ayrılırken, Trabzonspor ise 44 defa rakibini mağlup etti. İki takım arasındaki müsabakalarda 31 kez beraberlik yaşandı. Geride kalan bu maçlarda Galatasaray 178 gol atarken, Trabzonspor ise 152 gol kaydetti.

İki takım arasındaki rekabete baktığımızda Süper Lig’de oynanan 101 maçta Galatasaray 44 kez galip gelirken, Trabzonspor ise 32 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Ayrıca 25 maçta ise beraberlik yaşandı. Gol sayısında ise Galatasaray 131 gol atarken, Trabzonspor 115 gol kaydetti.

Son 10 maçta da Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. Bu 10 maçın tamamı Süper Lig müsabakaları olup Galatasaray 4 kez galip gelirken, Trabzonspor ise 2 kez rakibini yendi. Geriye kalan 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 10 maça çıktı. Bu maçlarda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 21 puan topladı ve ikinci sırada yer aldı.

Galatasaray, Hatayspor maçından sonra oynadığı son 8 maçında yenilgi yüzü görmedi. Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor ve Kayserispor’u mağlup eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Sivasspor ile ise berabere kaldı.

Savunma açısından da başarılı bir performans sergileyen Galatasaray, bu sezon oynadığı 20 Süper Lig maçında kalesinde sadece 11 gol gördü ve ligin en az gol yiyen takımı oldu. Ayrıca Galatasaray, bu maçların yarısında ise kalesini gole kapatarak rakiplerini gol atamadı.

Trabzonspor maçı öncesi Galatasaray’da Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez sarı kart sınırında bulunuyor. İki oyuncu sarı kart görmesi durumunda takımının bir sonraki maçında forma giyemeyecek. Ayrıca Sergio Oliveira sakatlıktan, Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu ise milli takımlarına çağrıldığı için kadroda yer almayacak. Ancak Mauro Icardi’nin sakatlıktan tamamen iyileştiği ve Trabzonspor maçında kadroda yer alması bekleniyor.

Trabzonspor – Galatasaray maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek. Yardımcılıklarını ise Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak.

Manisa FK’ya çifte takviye geliyor

Sıradaki haber:

Manisa FK’ya çifte takviye geliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.