h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • TFF, Trabzonspor – Antalyaspor karşılaşmasını incelemeye aldı

TFF, Trabzonspor – Antalyaspor karşılaşmasını incelemeye aldı

Trabzonspor-Antalyaspor maçında Sagiv Jehezkel isimli İsrailli futbolcu İsrail propagandası yaparak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili ilk açıklamayı yaparken, Türkiye Futbol Federasyonu da soruşturma başlattı. TFF, cezai önlemler olarak seyircisiz oynama, saha kapama, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi kararlar alabilir.

Trabzonspor ve Antalyaspor arasındaki maçta yaşanan olaylar sonrasında İsrail oyuncusu Sagiv Jehezkel hakkında adli soruşturma başlatıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Jehezkel, maçın 68. dakikasında attığı gol sonrasında bileğindeki bandajda yer alan İsrail destekleyici yazıyı paylaşmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından da soruşturma başlatıldı. TFF ve ilgili kurullar, Jehezkel’in davranışını “Ayrımcılık ve İdeolojik Propaganda” kapsamında değerlendirecek ve bu duruma göre cezalar verilebilecek. Bu cezalar arasında seyircisiz oynama, saha kapatma, hükmen mağlubiyet, puan silme ve oyuncunun takımdan ihraç edilmesi gibi cezalar bulunuyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili açıklamalar yaptı ve Jehezkel’in hareketinin çirkin ve İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyici nitelikte olduğunu söyledi. Bakan Tunç, adli soruşturmanın başlatıldığını ve gerekenin yapılacağını belirtti.

Bu olaylar, futbolda ideolojik propaganda ve ayrımcılıkla ilgili ciddi bir tartışmayı beraberinde getirdi. Gözler şimdi TFF’nin alacağı kararlara çevrildi ve merakla bekleniyor.

Trabzonspor’da Fountas ilk golünü attı

Sıradaki haber:

Trabzonspor’da Fountas ilk golünü attı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.