h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Söke Şehir Stadı’nda Futbol Efsanelerinin Son Maçı Büyük Heyecan Yarattı!

Söke Şehir Stadı’nda Futbol Efsanelerinin Son Maçı Büyük Heyecan Yarattı!

Aydın'ın Söke ilçesinde uzun yıllar hizmet veren ve yakında yıkılacak olan Söke Şehir Stadı'nda 'Statlar yıkılır, anılır kalır' başlığıyla veda ve vefa buluşması gerçekleştirildi. Etkinlikte Söke'nin futbol efsaneleri bir araya geldi. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan'ın da katıldığı etkinlikte hatıralar yeniden canlandı. Efsane futbolcular adına plaket takdim edildi. Söke Stadı'nın yıkılmasıyla birlikte yeni bir tesisin yapılması planlanıyor.

Aydın’ın Söke ilçesinde uzun yıllar hizmet veren Söke Şehir Stadı’nın yakın zamanda yıkılacak olması nedeniyle, “Statlar yıkılır, anılır kalır” başlığıyla bir veda ve vefa buluşması düzenlendi.

Söke Belediyesi ve Söke Masters Spor Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, Söke’nin futbol efsaneleri bir araya geldi. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ın da katıldığı etkinlikte, geçmişe dair hatıralar canlandırıldı ve duygusal anlar yaşandı. Etkinlik, minik futbolcuların gösteri maçıyla başladı ve Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan tarafından efsane futbolcular adına ‘Fuji’ lakaplı Söke ve Göztepe’nin efsanesi, Milli futbolcu Mehmet Fahri Türken’e plaket takdim edildi.

Yıllar boyunca birçok insanın hatıralarının olduğu Söke Stadı’yla ilgili konuşan Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, “Sökesporumuz başta olmak üzere pek çok takım bu sahada efsanevi maçlar oynadı. Birçok futbolcu bu sahada yetişti. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı günler diliyorum. Umarım kısa sürede daha modern bir tesise sahip oluruz. Verilen sözler yerine getirilerek, daha iyisi yapılır. İnşallah kısa sürede tamamlanır ve Sökespor başta olmak üzere tüm takımlarımız bu sahada şampiyonluklar yaşar” dedi.

Plaketini alan Milli futbolcu Mehmet Fahri Türken ise “Yaşarken onurlandırılan herkese çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Ardından Söke Masters Spor Kulübü Başkanı Ahmet Arat, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’a teşekkür plaketi takdim etti. Arat, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ederken, “Yeni yapılacak tesis için bazı önerilerimiz var. Yapılacak stada Milli futbolcularımızın ve futbol camiasının efsane isimlerinin adının verilmesini istiyoruz. Hatta bir spor müzesi kurulması için çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ve plaket töreninin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi ve Söke Şehir Stadı’nda bir dönemin futbol efsanelerinden oluşan bir maç düzenlendi. Hakemliği Mehmet Çavdar’ın yaptığı maçta başlama vuruşunu Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ve (Fuji) Mehmet Türken yaptı.

İşte Eczacıbaşı Dynavit’ın 16. haftadaki zaferi

Sıradaki haber:

İşte Eczacıbaşı Dynavit’ın 16. haftadaki zaferi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.