h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • İsmail Kartal, takımda 8 değişiklik yaparak sürpriz bir hamle gerçekleştirdi

İsmail Kartal, takımda 8 değişiklik yaparak sürpriz bir hamle gerçekleştirdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Samsunspor maçında Adanaspor maçının 11'inden 8 oyuncuyu değiştirerek sahaya çıktı. Fenerbahçe'de sakatlıklar ve milli takım görevleri nedeniyle 7 oyuncu eksikti. Takım, 1918-1923 yıllarında giyilen nostaljik formalarla ısınırken, sahaya çıktığı formaları da tanıtım amaçlı bir film için giydi. Bu sezon Kadıköy'de ikinci gündüz maçına çıkan Fenerbahçe, tribünleri dolduran taraftarlarının desteğiyle sahadan galibiyetle ayrıldı. Samsunspor ise maç öncesi hayatını kaybeden teknik ekip ve futbolcuları anmak için siyah pankartla sahaya çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Adanaspor maçındaki kadroya göre Samsunspor karşısına 8 değişiklikle çıktı.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 21. haftasında Samsunspor’u ağırladı. Takımın Teknik Direktörü İsmail Kartal, Adanaspor maçında gerçekleştirdiği rotasyonun ardından lig maçında 8 değişiklikle kadro oluşturdu. Kupa maçında da forma giyen Bonucci, Oosterwolde ve Mert Müldür bu kez 11 başladı.

Sarı-lacivertli takımda 7 eksik oyuncu bulunuyor. Fenerbahçe’nin savunma oyuncuları Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takımlarının kadrosunda yer alıyor. Ayrıca sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao, Miha Zajc ve Miguel Crespo ile kadroda yer almayan Luan Peres’in yanı sıra Ryan Kent de teknik ekip kararıyla maçta forma giymedi.

İsmail Kartal, Samsunspor maçında sahaya Dominik Livakovic, Mert Müldür, Leonard Bonucci, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko onbiriyle çıktı. Yedek kulübesinde ise İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Lincoln, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Emre Mor, Joshua King, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi bekledi.

Isınmaya nostalji çubuklu forma ile çıkan sarı-lacivertli futbolcular, 1918-1923 yıllarında giyilen ve Zaferin Rengi filminden esinlenerek tasarlanan formaları terletti. Ayrıca stadyum ekranlarında, film fragmanı da gösterildi.

Fenerbahçe bu sezon Kadıköy’de ikinci kez gündüz maçına çıktı. İlk olarak ligin 7. haftasında Çaykur Rizespor’u konuk eden takım, o maçtan 5-0 galip ayrılmıştı. Bu sezon iç sahada dolu tribünlere oynayan Fenerbahçe, soğuk havaya rağmen taraftarlarıyla tribünleri doldurdu. Taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını maça hazırladılar.

Fenerbahçe – Samsunspor maçında, 1989 yılında yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden teknik ekip ve futbolcular unutulmadı. Samsunspor, siyah pankartla sahaya çıkarken taraftarlar da tribünde siyah kartonlar açtılar. Ülker Stadyumu’nda ise LED panolarda ’20 Ocak 1989’da hayatını kaybeden Samsunspor kafilesini saygıyla anıyoruz’ yazısı yer aldı ve mücadele öncesinde saygı duruşu yapıldı.

Fenerbahçe, Süper Lig’de Samsunspor’u 1-0 yenmekte olan maçta önde

Sıradaki haber:

Fenerbahçe, Süper Lig’de Samsunspor’u 1-0 yenmekte olan maçta önde

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.