h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Ismail Kartal: “Oyuncular arasındaki saygı bizi bu noktaya taşıdı”

Ismail Kartal: “Oyuncular arasındaki saygı bizi bu noktaya taşıdı”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Adanaspor'u 6-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Kartal, Lincoln Henrique'nin performansını övdü ve takımdaki rekabetin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Michy Batshuayi ve Rade Krunic'in performansından da memnun olduğunu dile getiren Kartal, şampiyon olmak istediklerini ve ara transfer döneminde bir yerli forvet takviyesi yapılabileceğini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımda sağlıklı bir rekabet olduğunu söyleyerek, “Bunları sağlamak için çaba gösteriyoruz. En önemlisi, takımdaki oyuncular arasındaki saygı bağı bizi buraya getirdi” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Fenerbahçe, Adanaspor’u 6-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, turu geçtikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Bu akşamki Adanaspor maçında turu geçmek için iyi bir performans sergilememiz gerekiyordu. Oyuncularımızı tebrik ediyorum, farklı bir galibiyet elde ederek ve çok gol atarak kazandık. Az şans bulan oyuncularımızı görme ve maç temposuna alıştırma amacıyla daha derin bir kadro oluşturma niyetimiz vardı. Uzun bir aradan sonra Lincoln çok iyi bir performans sergiledi. Bütün oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. 6-0 galibiyetle turu geçtik. Mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Sakatlıktan dönen Lincoln iyiydi”

Sakatlık sonrası takıma geri dönen ve ilk kez bu sezon ilk 11’de sahaya çıkan Lincoln Henrique’nin performansıyla ilgili olarak Kartal, “Lincoln çok yönlü bir oyuncu. Sol bek, 6 numara, kanat oyuncusu gibi. İyi bir oyuncu olduğunu bu akşam bir kez daha gösterdi. Oyuncumuzun yaptıklarına göre bir değerlendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Oyuncular arasındaki saygı bizi buraya getirdi”

Her maçta farklı oyuncuların önemli bir performans sergilediğini belirten İsmail Kartal, “Bizde hemen hemen her maçta ciddi performanslar görüyoruz. Güzel bir rekabet var. Umarım her maç böyle geçer ve işlerim zorlaşır. Bu sağlanması için çaba gösteriyoruz. En önemlisi, takımdaki oyuncular arasındaki saygı bağı bizi buraya getirdi” dedi.

“Forvette tatlı bir rekabet var”

Michy Batshuayi’nin 4 gol atması ve hücumdaki rekabet hakkında konuşan Kartal, “Michy’nin bir yere gideceğiyle ilgili bir durum söz konusu değil. Kayseri maçında 3 gol atan Dzeko, Pendikspor maçında hat-trick yaptı. Bu tatlı bir rekabet, güzel bir rekabet. Herkes takım içinde birbirine saygı duyuyor. Bu durumu sezon sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

“Krunic’in performansı iyi”

Yeni transfer Rade Krunic’in performansını değerlendiren Kartal, “Krunic’in performansından gayet memnunum. Milan’da bireysel antrenman yaparak kendini hazır tuttu. Sadece 2 antrenmanla bu maça çıktı. Ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu gösterdi. İyi bir performans sergiledi” şeklinde konuştu.

“Herhangi bir oyuncunun gideceğiyle ilgili karar vermedim”

Mert Hakan’ın attığı gol sonrası sevincinde duygusal bir an yaşadığı ve transfer döneminde gidecek oyuncularla ilgili soru üzerine Kartal, “Mert Hakan bugün güzel bir performans sergileyerek kaptanlık yaptı. Uzun bir aradan sonra güzel bir gol attı. Gol sonrası duygusallık yaşadığını gözlemledim. Herhangi bir oyuncunun gideceğiyle ilgili karar vermedim” yanıtını verdi.

“Şampiyon olmak istiyoruz”

Sezonun kalan bölümüyle ilgili olarak Kartal, “Oyuncularımı her maça, kupa mücadelesine ve önümüzdeki ay başlayacak Avrupa kupaları maçlarına hazırlıyoruz. Henüz erken olmasına rağmen sezon sonunda şampiyon olmayı hedefliyoruz. Maç maç düşünüyoruz ve ileriye bakmaya çalışıyoruz” dedi. Kartal, ara transfer döneminde yerli bir forvet takviyesi yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Halı sahada yediğimiz golleri durduramayan Mustafa Kaplan, eleştirildi

Sıradaki haber:

Halı sahada yediğimiz golleri durduramayan Mustafa Kaplan, eleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.