h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • İsmail Kartal, Kupa Maçları İçin Takımda Rotasyon Yapılacağını Açıkladı

İsmail Kartal, Kupa Maçları İçin Takımda Rotasyon Yapılacağını Açıkladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gaziantep FK maçından sonra Adanaspor maçına 9 değişiklikle çıktı. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan maçta Fenerbahçe, rotasyona giderek sahaya farklı bir kadro ile çıktı. Yeni transferler Bonucci ve Krunic ilk kez forma giyerken, sakatlıktan yeni çıkan Lincoln Henrique de 315 gün sonra sahaya çıktı. Fenerbahçe'de Djiku, Osayi-Samuel, Becao, Zajc, Aziz, Crespo ve diğer birkaç oyuncu ise eksikti. Emre Mor ve Bartuğ Elmaz da ilk kez 11'de şans bulan isimler arasında yer aldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gaziantep FK maçının ardından Adanaspor maçında 9 oyuncu değişikliği yaparak kadroya rotasyon getirdi.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur mücadelesinde Fenerbahçe, evinde Adanaspor’a karşı mücadele ediyor. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, Gaziantep FK maçında sahaya sürdüğü 11 oyuncunun 9’unu değiştirerek yeni bir kadro belirledi.

Bonucci ve Krunic ilk kez forma giydi

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Leonardo Bonucci ve Rade Krunic, sarı-lacivertli formayla ilk kez resmi bir maça çıktı. İtalyan savunma oyuncusu Bonucci, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Gaziantep FK maçında yedekten oyuna dahil olmuştu. Krunic ise ilk kez Fenerbahçe formasını giymiş oldu.

Lincoln 315 gün sonra sahada

Geçtiğimiz sezon sakatlık yaşayan ancak bu sezon da takımda yer alan Lincoln Henrique, uzun bir aradan sonra yeniden sahada yer aldı. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde Sevilla ile oynanan maçta son kez forma giyen 25 yaşındaki futbolcu, geçirdiği çapraz bağ sakatlığı nedeniyle uzun bir süre formasından uzak kalmıştı. Lincoln, 315 gün sonra Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktı.

Fenerbahçe’de 10 eksik futbolcu

Fenerbahçe’nin başarılı savunma oyuncuları Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel, Afrika Uluslar Kupası maçlarında ülkelerinin milli takımlarında görev alıyor. Sakatlıklarını atlatarak takıma dönen Rodrigo Becao ve Miha Zajc henüz tam anlamıyla hazır olmadıkları için kadroda yer almadı. Sakatlıkları süren Serdar Aziz ve Miguel Crespo ise Adanaspor maçının kadrosunda bulunmuyor. Ayrıca, teknik ekip tarafından kararlaştırılan nedenlerle Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Fred ve İrfan Can Kahveci de maç kadrosunda yer almadı.

Emre Mor ve Bartuğ da ilk 11’de

Fenerbahçe’de bu sezon ilk kez 11’de şans bulan isimlerden biri de Emre Mor oldu. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon sarı-lacivertli formayla 4 maçta görev aldı. Ayrıca 20 yaşındaki genç oyuncu Bartuğ Elmaz da yine ilk kez 11’de şans bulan isimler arasında yer aldı. Elmaz, bu sezon çıktığı 7 maçla dikkat çekti.

İsmail Kartal’ın Adanaspor maçında sahaya sürdüğü 11 ise şu şekilde oluştu:

“İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Leonardo Bonucci, Jayden Oosterwolde, Lincoln Henrique, Rade Krunic, Bartuğ Elmaz, Emre Mor, Mert Hakan Yandaş, Joshua King ve Michy Batshuayi.”

Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde ise Ömer Bircan Camcı, Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent, Cengiz Ünder, Ahmet Necat Aydın, Sebastian Szymanski ve Efekan Karayazı yer aldı.

Arkas Spor, çeyrek finale yükseldi!

Sıradaki haber:

Arkas Spor, çeyrek finale yükseldi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.