h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Dursun Özbek: “Yetki sahibi kişiler bunu başaramazlarsa gereğini yapmak zorunda kalacaklar”

Dursun Özbek: “Yetki sahibi kişiler bunu başaramazlarsa gereğini yapmak zorunda kalacaklar”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yetki sahibi kişiler ya bu işi layıkıyla yönetmek zorundalar eğer bunu beceremiyorlarsa da gereğini yapmak zorundalar” dedi. Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, son oynanan Sivasspor maçındaki hakem kararları ve genel gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantının odak noktalarından biri, Galatasaray’ın yaşadığı hakem hataları ve bu konudaki endişelerdi. Özbek, özellikle Sivasspor maçında gösterilen hakem performansını eleştirerek, Zorbay Küçük’ün yönettiği maçlarda yaşanan standartsızlıkları vurguladı. Ayrıca, VAR hakemi Alper Ulusoy’un geçmişte Galatasaray’a uyguladığı tartışmalı kararları gündeme getirdi. Özbek, Türk futbolunda yaşanan bu standartsızlıkların çözümünün Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nda olduğunu belirtti ve yetkililere ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Özbek, aynı zamanda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un açıklamalarını eleştirerek, “Galatasaray’da böyle bir açıklamayı yapan başkan bir saniye duramaz” dedi. Bu noktada, takımın birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, taraftarlara, genel kurul üyelerine ve Galatasaray’a gönül verenlere birlikte olma çağrısında bulundu.

Finansal durumlarına da değinen Özbek, mevcut sporculara ödenen maaşlar ve primler konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti. Ayrıca, camiaya yönelik yapılan algı çalışmalarının gerçeği yansıtmadığını ve Galatasaray’ın mali açıdan sağlam bir konumda olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un şampiyonlukla ilgili açıklamalarını da eleştiren Özbek, “Dursun Başkanımız liderliğinde gerçek 5 yıldızı Galatasaray’da göreceksiniz” diyerek takımın hedeflerine odaklanmış durumda olduklarını ifade etti.

Son olarak, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan kararlara ve yabancı hakem uygulamasına yönelik eleştirilerde bulunan Özbek, TFF Süper Kupa maçının oynanması planlanan ancak iptal edilen Suudi Arabistan’daki durumu da değerlendirdi. Bu konuda, ilişkilerin siyasi bir boyuta taşınmasından üzüntü duyduklarını ve olayın asıl odaklanmaları gereken futbol karşılaşmasından çıkıp siyasi bir hale geldiğini ifade etti.

Erden Timur ve Metin Öztürk de basın toplantısında takımın genel durumu, futbolcuların sakatlıkları ve kulüp içindeki birlik mesajını vurgulayarak, Galatasaray’ın önümüzdeki dönemdeki hedeflerine odaklanma çağrısında bulundular.

Trabzonspor, Karagümrük’e Kiralık Verme Kararı Aldı ve Hrvat Oyuncu Tonio Teklic’i Gönderdi!

Sıradaki haber:

Trabzonspor, Karagümrük’e Kiralık Verme Kararı Aldı ve Hrvat Oyuncu Tonio Teklic’i Gönderdi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.