h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Depremi boks ringinde atlatan gençler, şampiyonluk için mücadele ediyor

Depremi boks ringinde atlatan gençler, şampiyonluk için mücadele ediyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, depremin etkisinden kurtulmak ve şampiyonluk için çalışmak isteyen gençler, kick boks sporuyla uğraşıyorlar. Spor salonunda kick boks antrenörlüğü yapan Mustafa Cuma Uğurlu, depremzede gençleri yetiştirerek onlara heyecan katıyor. Sporcular, Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve Dünya Kupası Şampiyonası'na katılarak madalya kazanmayı hedefliyorlar. Antrenör Uğurlu, deprem sonrası spor yapmanın önemine vurgu yaparak, sporcuların psikolojilerini atlatmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. Bu sporu yaparak milli takıma girmek isteyen sporcular da bulunuyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, depremin etkilediği gençler, kick boks sporuyla deprem travmasını atlatmanın yanı sıra şampiyonluk için de çaba sarf ediyorlar. Mustafa Cuma Uğurlu, İskenderun’da bir spor salonu işletiyor ve aynı zamanda kick boks antrenörlüğü yapıyor. Deneyimli antrenör Uğurlu, depremzede gençleri geleceğin şampiyonları haline getiriyor. Spor salonunda fitness, kick boks, pilates gibi çeşitli branşlarla hizmet veren Uğurlu, depremzedelere hayatlarında heyecan katıyor. Kulübü tarafından oluşturulan sporcular, 22 – 29 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na 22 sporcu ile katılacak ve 16 – 19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Dünya Kupası Şampiyonası’na ise 45 sporcu ile katılacak. Depremzede sporcular, müsabakalarda madalya kazanarak şehirlerine şampiyonlukla dönmeyi hedefliyorlar.

Antrenör Uğurlu, spor salonunun depremlerde zarar görmediğini belirterek, insanların deprem travmasını atlatmak için spora yöneldiğine dikkat çekti. Dövüş sporlarının stres atma konusunda etkili olduğunu vurgulayan Uğurlu, kulüplerinde ulusal ve uluslararası başarılara sahip sporcular bulunduğunu dile getirdi. Uğurlu, “Deprem psikolojisini atmak bizi rahatlatıyor. Burada insanları mutlu etmek ve onlara dokunmak bizi mutlu ediyor. Birçok sporcu, deprem psikolojisini atlatarak daha iyi bir duruma geldi. Onlara dokunarak, mutlu ederek ve kötü alışkanlıklardan koruyarak mutluluğumuzu paylaşıyoruz” dedi.

Depremden etkilenen Feyza Avşar, spor salonunda Kick Light sporu yaptığını belirterek, depremin ardından bir süre spor yapmayı bıraktığını ancak hocalarının desteğiyle tekrar başladığını ve şampiyon olacağını ifade etti. Avşar, “Depremin stresini burada spor yaparak atacağım. Bu sporu yapmaya devam ederek milli takıma girmeyi hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Deprem sonrası boks ringinde terapi: Gençler, şampiyonluk için mücadele ediyor

Sıradaki haber:

Deprem sonrası boks ringinde terapi: Gençler, şampiyonluk için mücadele ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.