h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Aydın, profesyonel ligde temsil edecek olan bir takımı ağırlayacak

Aydın, profesyonel ligde temsil edecek olan bir takımı ağırlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Aydın bölgesinden Kaan Kara, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi'nin başarılı bir performans sergileyerek C Klasman hakemlik ve yardımcı hakemlik unvanlarına yükseldiğini açıkladı. Aynı zamanda diğer Aydın bölgesi hakemleri de klasman atlayarak daha üst seviyelere terfi etti. Bu gelişme, Aydın hakem camiasının heyecan ve mutlulukla karşılandı.

Aydın Bölgesel Lig hakemi Kaan Kara, sınav ve mülakat sonuçlarıyla birlikte C Klasman hakemliğine terfi etti. Aynı şekilde, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi ise C Klasman Yardımcı Hakemleri olarak atanmışlardır. Aydınlı bu üç hakem, 3. ve 2. Lig maçlarında görev yapacaklar.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2023-2024 Futbol Sezonu Devre Arası Hakem ve Gözlemci Klasmanları Belirleme Yöntemi ve Sınav Takvimi faaliyetleri kapsamında Bölgesel Ligden C Klasman Kursuna katılmaya davet edilen hakem ve gözlemcilerin listesini açıkladı. Bu listede Aydın bölgesinden Kaan Kara, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi isimleri de yer alıyordu ve MHK tarafından gerçekleştirilen sınav ve mülakatlardan geçtiler. İstanbul’daki Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan sınavda İngilizce, görüntü ve kural sınavlarının yanı sıra yağ ve kilo ölçümleri, psikolojik sınavlar ve atletik testlerden geçen Aydınlı üç hakem, sınavları başarıyla tamamladı ve mülakatı da başarıyla geçti. Böylelikle profesyonel lig hakemi olarak atanmış oldular. MHK tarafından açıklanan klasman atlayan hakemler arasında Kaan Kara, C Klasman hakemliğine yükselirken, Erkan Akbak ve Anıl Çiftçi C Klasman Yardımcı Hakemlik pozisyonlarına terfi ettiler. Aydın’dan gelen bu üç isim, 3. ve 2. Lig maçlarında görev alacaklar.

Aydın bölgesinden diğer hakemler de kendi klasmanlarına yükseldiler. Okan Yılmaz, il hakemliğinden bölgesel hakem klasmanına, Recep Durmazoğlu, Ali Yağız Uysal, İbrahim Uyar ve Nusret Kabasakal ise il hakemliğinden bölgesel yardımcı hakem klasmanına terfi ettiler. Cemre Akın ise il hakemliğinden kadın bölgesel yardımcı hakem klasmanına terfi etti. Aydın hakem camiasında, bölgesel ve profesyonel lig klasmanındaki hakem sayısının artmasının sevinçle karşılandığını da belirtmek gerekir.

Eren Erdoğan, gol atarak ilk kez skora katkı sağladı

Sıradaki haber:

Eren Erdoğan, gol atarak ilk kez skora katkı sağladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.