h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Göksu Deltası Kuş Cennetinde 5 ülkeden 500 sporcu koştu

Göksu Deltası Kuş Cennetinde 5 ülkeden 500 sporcu koştu

Mersin Silifke'de Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen "Göksu Delta Trail 100. yıl" koşusuna, 5 ülkeden yaklaşık 500 kişi katıldı. Koşu, Taşucu-Kum Mahallesi Göksu Deltası Kuş Cenneti'nde gerçekleşti. Sporcular, 18 kilometrelik yarışta koştu ve ayrıca 5 kilometrelik halk koşusu düzenlendi. Koşuların bir kısmına Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'nde çalışan yaklaşık 100 Rus vatandaşı da dahil oldu. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, bu etkinlikle Silifke'nin doğasını, spor yapma imkanlarını ve güzelliklerini tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Mersin’in Silifke ilçesinde, Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen “Göksu Delta Trail 100. yıl” koşusuna 5 farklı ülkeden yaklaşık 500 kişi katıldı.

Taşucu-Kum Mahallesi’ndeki Göksu Deltası Kuş Cenneti’nde gerçekleştirilen trail koşusu, “Dünya’ya umut ol” sloganıyla düzenlendi ve toplamda 500 sporcu bu etkinliğe katıldı. Maraton koşusu kapsamında sporcular 18 kilometrelik bir parkuru tamamlarken, aynı zamanda 5 kilometrelik bir halk koşusu da düzenlendi. Ayrıca, koşu kategorilerinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde çalışan yaklaşık 100 Rus vatandaşı da yer aldı.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Göksu Deltası’ndaki kuş cennetinde düzenlediğimiz yarışa 5 farklı ülkeden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Amacımız, Silifke’nin doğal güzelliklerini, deltasını, doğasını ve kuş cennetini tanıtmak ve bu güzellikler arasında spor yapmaya teşvik etmektir. Türkiye’nin ilk astronotunu uzaya gönderdik ve şimdi de Silifke’mizi, hemşerimiz olan astronotumuzla, sporcularımızla, sanatımızla ve tarihimizle tanıtmak istiyoruz. Herkesi bu güzel doğada spor yapmaya ve Silifke’nin bu büyüleyici güzelliklerini keşfetmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Ayazma Mahallesi’ne Futbol Sahası İjmal Ediliyor

Sıradaki haber:

Ayazma Mahallesi’ne Futbol Sahası İjmal Ediliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.