h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Kuzey Kore: “Hipersonik savaş başlığı taşıyan orta menzilli füze test edildi”

Kuzey Kore: “Hipersonik savaş başlığı taşıyan orta menzilli füze test edildi”

Kuzey Kore, Japon Denizi'ne doğru gerçekleştirdiği füze denemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, hipersonik savaş başlığı taşıyan katı yakıtlı ve orta menzilli bir balistik füzenin başarıyla test edildiği belirtildi. Denemenin amacı, füzenin özelliklerini ve yakıtlı motorların güvenilirliğini doğrulamaktı. Füzenin komşu ülkelerin güvenliği üzerinde etkisi olmadığı vurgulandı. Kuzey Kore, yılın ilk füze denemesini gerçekleştirmiş ve füze yaklaşık bin kilometre yol kat etmişti. Japonya, füzenin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü doğruladı.

Kuzey Kore, dün yaptığı füze denemesiyle Japon Denizi istikametine doğru yeni bir adım attı. Kuzey Kore Füze İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, hipersonik savaş başlığı taşıyan katı yakıtlı ve orta menzilli balistik füze (IRBM) başarılı bir şekilde test edildi.

Kuzey Kore’nin dün gerçekleştirdiği füze denemesine ilişkin resmi açıklama geldi. Pyongyang’dan yapılan açıklamada, Kuzey Kore Füze İdaresi’nin hipersonik savaş başlığı taşıyan katı yakıtlı bir orta menzilli balistik füzeyi (IRBM) başarıyla test ettiği bildirildi. Denemenin amacı, hipersonik manevra kabiliyetine sahip savaş başlığının özelliklerini ve güvenilirliğini doğrulamak için yeni katı yakıtlı motorlarla yüksek itiş gücüne sahip füzenin test edilmesiydi. Açıklamada, test atışının komşu ülkelerin güvenliği üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı vurgulandı ve füzenin uçuş mesafesi ve irtifası hakkında bilgi verilmedi.

Kuzey Kore, bu yılın ilk füze denemesini gerçekleştirmişti. Dün Japon Denizi istikametine doğru yeni bir balistik füze fırlatan Kuzey Kore, yaklaşık bin kilometre yol katetmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, füzenin saat 14.55’te ateşlendiğini ve Japon Denizi’nin dışına düştüğünü açıkladı. Japonya hükümeti ise Pyongyang’ın 2024 yılındaki ilk füze denemesini doğrulayarak, füzenin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü belirtmişti.

Adalet Bakanı Tunç, İsrailli Futbolcu Sagiv Jehezkel Hakkında Adli Soruşturma Başlattıklarını Açıkladı

Sıradaki haber:

Adalet Bakanı Tunç, İsrailli Futbolcu Sagiv Jehezkel Hakkında Adli Soruşturma Başlattıklarını Açıkladı