h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Üsküdar’da Osmanlı Filistin’ine 3 Boyutlu Yolculuk Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Üsküdar’da Osmanlı Filistin’ine 3 Boyutlu Yolculuk Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Üsküdar'da "Osmanlı Filistin'ine üç boyutlu yolculuk" sergisi açıldı. Sergi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve araştırmacı Murat Kargılı'nın katılımıyla gerçekleşti. Sergi, Filistin'in Osmanlı dönemindeki tarihi ve Osmanlı'nın tüm inançlara gösterdiği saygının bir kanıtı olarak görülebilir. Serginin açılışında konuşmalar yapıldı ve katılımcılar sergiyi gezdi. Sergi, Osmanlı döneminin Filistin'i hakkında stereoskopik fotoğraflar içeriyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sergiyi görmeye davet etti.

Üsküdar’da, Filistin’in tarihi ve Osmanlı Devleti’nin tüm inançlara gösterdiği saygının bir kanıtı olarak görülebilecek olan “Osmanlı Filistin’ine Üç Boyutlu Yolculuk” sergisi, yapılan bir törenle açıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Ortadoğu üzerine araştırmalar yapan koleksiyoner Murat Kargılı’nın da katıldığı açılış programı büyük ilgi gördü.

Üsküdar’da, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği “Osmanlı Filistin’ine Üç Boyutlu Yolculuk” sergisi, Nevmekan sahilinde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Programa katılan Murat Kargılı ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açılış öncesinde bir konuşma yaptılar.

Kargılı, konuşmasında “Stereoskobik fotoğraflar, 1850 ve 1930’lu yıllar arasında amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından milyonlarca kez üretildi. Bu fotoğraflar bugün maalesef hiçbirimizin hafızasında kalmamış olan tarihi bir materyaldir. Yazarken, çizerken, okurken tarihle bağlantı kurmamızı sağlayan ve gerçeği gösteren bir materyaldir. Bu materyal, uzun zamandır sizlerle paylaşmayı hayal ediyordum. Ülkemizde kültür ve sanata yeni bir vizyon kazandıran başkanımız Hilmi Türkmen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Türkmen ise “Bu anlamlı buluşmaya, bu özel sergiye katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kudüs, gökte inşa edilen ve yere indirilen bir şehir. Kudüs, kubbelerin şehri. Biz ona baktığımızda Mescid-i Aksa’yı, Kubbesi Sahra’yı görüyoruz. Kudüs bizim her şeyimiz. Kudüs, Hz. Ömer, Selahattin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim’in şehri. Filistin denilince aklımıza Kudüs geliyor. Dolayısıyla Kudüs’ün bizim için özel bir anlamı var. Ne yazık ki, bugün yüreklerimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor. Gazze, Filistin, Kudüs… Maalesef sözde medeni dünya bunu görmezden geliyor. Bu acı tabloya şahit oluyoruz. Bu ortamda siz değerli dostlarımızla anlamlı bir sergideyiz. Filistin’e, Kudüs’e üç boyutlu bir bakış açısıyla da bakmaya çalışalım. Murat Kargılı’nın özel koleksiyonunda yer alan eserleri sizlerin hizmetine sunuyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak bu eserleri fotoğrafları, tabloları ve kitap şeklinde sunduk. Bu serginin bizim için ayrı bir önemi var. Bu topraklar bizim için kutsal ve miras. Bu hatıraları unutmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Program, Başkan Hilmi Türkmen’in Murat Kargılı’ya plaket takdim etmesiyle sona erdi. Başkan ve katılımcılar sergiyi birlikte gezdiler.

Sergiyle ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Üsküdar’da Nevmekan sahilinde çok özel bir sergiyi sanatseverlerle buluşturuyoruz. Osmanlı’nın Kudüs’ü, Osmanlı’nın Filistin’i adlı 3 boyutlu bir resim sergisi. İş insanı Murat Kargılı’nın özel koleksiyonundan seçilmiş fotoğrafları, Nevmekan sahil galeride sanatseverlerin ziyaretine sunuyoruz. Buradan tüm sanatseverleri, İstanbulluları ve Üsküdarlıları bu sergiyi görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

O kemençenin sultanı

Sıradaki haber:

O kemençenin sultanı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.