h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Turizmciler, yarıyıl tatilinde beklenen rezervasyonların gelmemesi sebebiyle yeni sezona umut bağladı.

Turizmciler, yarıyıl tatilinde beklenen rezervasyonların gelmemesi sebebiyle yeni sezona umut bağladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki oteller, ara tatil döneminde rezervasyonların yetersiz olduğunu belirterek kış turizmi için farklı etkinliklerin yapılmasını önerdi. Tatili değerlendirmek isteyenlerin kış sezonunda da turistik bölgelere ilgi gösterdiği belirtilirken, otellerdeki doluluk oranının beklentilerin altında olduğu ifade edildi. Turizmciler, bölgedeki otellerin kış aylarında da tercih edilmeye başlandığını vurgulayarak, Marmaris'in sadece yaz tatili için değil ara tatil için de tercih edilen bir yer olması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki turizm sezonunda Türkiye'ye gelen turist sayısında artış beklediklerini ifade eden turizmciler, erken rezervasyonun önemine vurgu yaparak herkesi bu fırsatı değerlendirmeye çağırdı. Marmaris'in yeni sezona hazır olduğu belirtilirken, kültür ve kongre turizmi gibi etkinliklerin yapılması gerektiği ifade edildi.

Dünya çapında ünlü tatil beldesi Muğla’nın Marmaris ilçesindeki otel işletmecileri, 15 günlük ara tatil döneminde rezervasyonların yetersiz olduğunu söyleyerek kış turizmi için farklı etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin 2023-2024 eğitim öğretim yılında ara tatile girmesinin ardından turistik ilçelere olan talebin arttığı görülüyor. Ancak Marmaris’te sadece birkaç otelin açık olduğunu dile getiren turizmciler, sömestr tatilinin beklenen hareketliliği getirmediğini ifade etti. Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Cihan Baykara, eskiden sezonun Ekim sonunda bittiğini ancak kış turizmi için termal etkinliklerle Kasım ve Aralık aylarında da hareketlilik sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yeni turizm sezonunun 13 Mart’ta başlayacağını belirten Baykara, hedeflerinin sezonu 9 aydan daha fazla yayılabilecek şekilde genişletmek olduğunu dile getirdi. Marmaris’in sadece yaz tatili için değil ara tatil dönemlerinde de tercih edilen bir yer olması gerektiğini vurgulayan Baykara, iklim değişiklikleriyle birlikte kayak merkezlerine talebin arttığını ve Marmaris’te de rezervasyonlarda artış olduğunu belirtti. Yaklaşan yaz sezonunda Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde 15’e yakın bir artış beklediklerini ifade eden Baykara, erken rezervasyon yapmanın önemine dikkat çekti. Turizmci Ümit Kızıl ise Marmaris’in yeni turizm sezonuna hazır olduğunu ancak sömestr tatilinde beklenen hareketliliğin olmadığını söyledi. Kızıl, Marmaris’in turizm sürecini uzatmak için kültür ve kongre turizmine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Türklerin ve Yunanlıların Karşılıklı Göçü: Mübadele Cinayetleri

Sıradaki haber:

Türklerin ve Yunanlıların Karşılıklı Göçü: Mübadele Cinayetleri

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.