h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Safranbolu’da Yenilikçi Kent Konferansı Gerçekleşti

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) iş birliğiyle düzenlenen "Safranbolu için el ele" başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansta Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, katılımlı ve sürdürülebilir kent ideali için yapılan toplantıların ikinci aşamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Konferansta katılımın kalıcı mekanizmalar haline gelmesi amacıyla yapılacak olan sonuç beyannamesi hakkında bilgi verildi. Konuşmacılar, sürdürülebilir bir Safranbolu için birçok projenin hayata geçtiğini ve sivil katılım mekanizmasına sahip projelerin de gerçekleşeceğini ifade etti.

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) tarafından gerçekleştirilen “Safranbolu için el ele” adlı konferansta “Kültürel Mirası Üzerinde Yükselen Sürdürülebilir ve Yenilikçi Kent Safranbolu” Konferansı düzenlendi.

Konferans, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından açıldı. Köse konuşmasında, Safranbolu’da katılımcı ve sürdürülebilir kent ideali için yapılan toplantıların ikinci aşamasının tamamlandığını belirtti.

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu iş birliğiyle düzenlenen programın iki aşamadan oluştuğunu söyleyen Köse, “Dün yoğun katılımla üç farklı odak grup toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantılarda kültürel endüstriler ve turizm, katılımcı ve dayanıklı kentleşme, sürdürülebilir tarım konularında çalışmalar yapıldı. Bugün ise konferans ve sonuç raporlarının okunmasıyla program tamamlanacak. Bu çalışmalarla katılımcı yerel yönetim çalışmalarında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Yerel yönetimin kurumsallaşması ve sivil katılımın kalıcı hale gelmesi amacıyla hazırlanacak sonuç beyannamesi, Safranbolu için kapsamlı bir kaynak ve yol haritası olacak” dedi.

SUDA Başkanı Serdar Karadağ ise yaklaşık 1 yıldır Safranbolu Belediyesi ile iş birliği içinde olduklarını ve bu süre zarfında sürdürülebilir bir Safranbolu için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Karadağ, gerekli finansman kaynaklarının oluşmasıyla birlikte sivil katılım mekanizmasına sahip projelerin de Safranbolu’da hayata geçirileceğini söyledi.

Karadağ, “Şehre doğal cazibe ile gelen sularla enerji üretmek, güneş enerjisiyle ilgili çalışmalar, tarım, toprak ve sulak alanların korunması, atık yönetimi gibi birçok projenin kavramsal hale geldiğini ve bazılarının uygulandığını ifade etti. Bazı projeler için ise hala finansman arayışlarının sürdüğünü dile getirdi. Projelerin üretilmesi ve hayata geçirilmesi için toplum kesimlerinin ve kent paydaşlarının birlikte çalışmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Turizmciler, yarıyıl tatilinde beklenen rezervasyonların gelmemesi sebebiyle yeni sezona umut bağladı.

Sıradaki haber:

Turizmciler, yarıyıl tatilinde beklenen rezervasyonların gelmemesi sebebiyle yeni sezona umut bağladı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.