h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Restorasyonu tamamlanan Karahoca Camii, ibadete açıldı

118 yıllık Karahoca Camii, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ibadete açıldı. Haymana Belediyesi'nin girişimleri sayesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen cami, cuma namazıyla hizmete girdi. Açılış törenine Haymana Kaymakamı Osman Sak, milletvekili Zeynep Yıldız ve diğer birçok yetkili katıldı. Caminin manevi değeri büyük önem taşıyor ve bu eseri ayakta tutan TİKA, Kültür Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edildi. Özdemir Turgut, Zeynep Yıldız ve Sinan Aksu'ya da teşekkür plaketi verildi.

118 yıl önce inşa edilen ve özellikle nakış işlemeleri ve süslemeleriyle dikkat çeken Karahoca Camii, Haymana Belediyesi’nin girişimleri sonucunda restore edildikten sonra ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Haymana Kaymakamı Osman Sak, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ve birçok yerel yönetici ve vatandaş katıldı.
Haymana Belediye Başkanı Turgut, konuşmasında, “Karahoca Camii, bizim girişimlerimiz ve Vakıflar Genel Müdürlüğü sayesinde restore edildi. Ayrıca Haymana Belediyesi olarak bu alanda bir meydan ve çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştirdik. Bugün mübarek üç ayların başladığı bir gün olduğu için açılışı yapmak istedik” dedi.
Vakıflar Genel Müdürü Aksu ise, “Milli Mücadele’nin son kalesi Haymana’da böyle bir eseri cemaatiyle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bu eseri açmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Milletvekili Yıldız ise, “Bu eserin ayakta durmasını sağlayan vakıf medeniyeti olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Eserdeki destekleri için Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum. Bu projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Turgut, Milletvekili Yıldız ve Vakıflar Genel Müdürü Aksu’ya teşekkür plaketi takdim etti. Ardından Karahoca Camii, İlahiyat Profesörü Orhan Çeker’in vaazı ve cuma namazıyla ibadete açıldı.

Taş Oda, Burdur’un gastronomik turizmdeki öncü destinasyonu olacak

Sıradaki haber:

Taş Oda, Burdur’un gastronomik turizmdeki öncü destinasyonu olacak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.