Video Galeri
Niğde Tabal Gastronomi Evi, 4 farklı üniversitenin rektör ve akademisyenlerinden tam not aldı.
Niğde Belediyesi tarafından Niğde’ye özgü yiyecek ve içeceklerin Türkiye ve dünya geneline tanıtılması amacıyla hizmete açılan Tabal Gastronomi Evi, rektörleri ve akademisyenleri ağırladı. Şeflerin özenle hazırladığı Niğde’ye özgü yemeklerin ikram edildiği ziyaretçiler, Tabal Gastronomi Evini tam not verdi. Ziyarete Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve akademisyenler katıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, deneyimli şefler tarafından hazırlanan Niğde yemekleri konuklara sunuldu. Konuklar, Tabal Gastronomi Evini beğendiklerini ve sunulan yemeklerin oldukça lezzetli olduğunu belirtti.
Başkan Özdemir, konuk rektörler ve akademisyenlere ziyaretleri için teşekkür ederek, Kültür Evi’ni, Niğde ve çevresine özgü yemeklerin yapıldığı bir Gastronomi Evi’ne dönüştürdüklerini ifade etti. Özdemir, “Burada günümüz yemeklerinin yanı sıra Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen yaklaşık 100 çeşit yiyecek ve içecekler usta şefler tarafından hazırlanarak misafirlere sunulmaktadır” dedi.
Başkan Özdemir, Tabal Gastronomi Evine yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
Mersin’deki çocuklar keyifli bir yarıyıl tatili geçirecek