h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Müzeyyen Erkul’da Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Canlı İzlenecek!

Müzeyyen Erkul’da Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Görevi Canlı İzlenecek!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştireceği uzay yolculuğu, 18 Ocak'ta Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nden canlı olarak izlenebilecek. Türk astronotun yanı sıra İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlar da bu tarihi yolculukta yer alacak. Vatandaşlar, bu olaya tanıklık etmek için bilim merkezinin kapılarını açık bulabilecekler. Öncesinde ise farklı etkinlikler düzenlenecek.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, Türkiye saatiyle 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece saat 00.49’da Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nden canlı olarak izlenebilecek. Bu tarihi yolculuk, Milli Uzay Programı’nın ilk insanlı uzay misyonu çerçevesinde gerçekleşecek ve Türk astronot Alper Gezeravcı’nın yanı sıra İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlar da görev alacak.

Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’ndeki Burç kavşağında, bu önemli olaya tanıklık etmek isteyen vatandaşlar için kapılar açık olacak. Ayrıca bilim merkezinde, fırlatmadan önce saat 20.00’den itibaren bilim filmleri gösterimi, tanıtım belgeselleri, söyleşiler ve bilgi yarışmaları gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenecektir.

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Seyahati, Canlı Olarak Müzeyyen Erkul’da İzlenecek

Sıradaki haber:

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Seyahati, Canlı Olarak Müzeyyen Erkul’da İzlenecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.