h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Mersin’deki çocuklar keyifli bir yarıyıl tatili geçirecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilini eğlenceli geçirmesi için bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikler arasında şenlikler, kamp aktiviteleri, teknoloji ve bilim etkinlikleri, geziler yer alıyor. Ayrıca çocuklar için geleneksel oyunlar ve çocuk tiyatrosu da düzenlenecek. Tatil sürecinde kırsalda yaşayan çocuklar da etkinliklere katılacak. Etkinlikler Mersin'in farklı ilçelerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca sahilde de etkinlikler düzenlenecek ve Silifke Gazi Çiftliği ile Erdemli'de de çeşitli etkinlikler yapılacak.

Mersin’de yarıyıl tatiline giren çocuklar için çeşitli etkinlikler planlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 5 Şubat’a kadar devam edecek olan yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebilecekleri etkinlikler sunacak. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik dizisi, çocukların bilgisayar, tablet ve telefonlara bağımlı olmadığı bir tatil geçirmelerini hedefliyor. Anamur’dan Tarsus’a kadar her ilçede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan etkinlikler, kırsalda yaşayan çocukların da tatil etkinliklerinden mahrum kalmamasını sağlayacak.

Çocuk Şenlikleri programında, masal kahramanlarıyla interaktif dans, drama oyunları, sahne performansları, kukla oyunları, geleneksel yarışmalar ve dev çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler yer alacak. Etkinlikler Aydıncık Lütfi Elvan Kültür Merkezi, Anamur Belediyesi Şair Abdülkadir Bulut Kültür Merkezi, Bozyazı Düğün Salonu, Gülnar Belediyesi Düğün Salonu, Tarsus Gençlik Kampı, Darısekisi Örnek Yörük Köyü, Tarsus Kültür Parkı, Mut Taşhan ve Yenişehir Panayır Kafe Yanı Amfi Tiyatro gibi mekanlarda gerçekleştirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin sahilinde bulunan Etkinlik ve Sanat Merkezi de çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Sabah saat 08.00’de başlayacak olan etkinlikler, 17.00’ye kadar sürecek. Survivor Parkuru, Eğlenceli Basketbol, Bocce, Geleneksel Sokak Oyunları, Kompost ve Tarım Atölyesi, Taş Boyama, Çocuklara Yönelik Zumba ve Resim Etkinlikleri gibi çeşitli etkinlikler çocuklara keyifli vakitler geçirtecek.

Yarıyıl tatilinde çocukların ziyaret edebileceği yerlerden biri de Silifke Gazi Çiftliği olacak. Gazi Çiftliği’nde İngilizce Oyun Atölyesi, Çocuklara El İşi Atölyesi ve Çocuk Yoga Etkinliği gibi aktiviteler düzenlenecek.

Erdemli de yarıyıl tatilinde etkinliklere ev sahipliği yapacak. Masal Atölyesi ve Sinema Etkinliği gibi etkinlikler, çocuklara keyifli bir tatil sunacak.

Ulucami’de yer alan Kabe örtüsünün altın püskülleri kayboldu

Sıradaki haber:

Ulucami’de yer alan Kabe örtüsünün altın püskülleri kayboldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.