h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kandıra Kilimleri sergisi büyük ilgi topluyor

Kocaeli'de hayata geçirilen "Kandıra Kilimine Ne Oldu" projesi, Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği tarafından gerçekleştirildi. Proje, Kandıra kilimi üzerine odaklanarak bölgenin kültürünü ve zenginliklerini koruma amacını taşıyor. Projenin sergisi ve belgesel gösterimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından desteklendi. Sergi, Kandıra Yerel Kültür Müzesi'nde üç gün boyunca ziyaretçilere açık kaldı. Proje ekibi, katkı sağlayanlara teşekkür belgesi takdim ederek yeni projelere devam etme umuduyla ayrıldı.

Kocaeli’nin zenginliklerini koruma ve kültür mirasını yaşatma amacıyla başlatılan “Kandıra Kilimine Ne Oldu” projesinin sergi ve belgesel gösterimi, büyük bir katılımla gerçekleşti. Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Derneği tarafından Yerel Destek Programı (YEDEP) çerçevesinde hayata geçirilen proje, Kandıra kilimine odaklanarak bölgenin değerlerini koruma ve kültürü yaşatma bilincini güçlendirme hedefi taşıyor. Projede, KBFT üyesi Doç. Dr. Begüm Savçın yazarlık görevini üstlendi ve KBFT Başkanı Ali Fuat Altın da projenin yürütme kurulu üyeliğini üstlendi. Proje kapsamında, Portakal Hafız Konağı’nda düzenlenen fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi ile kilimlerin önemi vurgulanarak yerel kültürün tanıtımı amaçlandı.

YEDEP’in desteklediği projenin fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından desteklendi ve büyük ilgi gördü. Açılış töreninde konuşmalar yapıldı ve sergi gezildi. Kandıra kilimi ve bölgesel kültürünün tanıtılmasına önemli bir katkı sağlandı. Sergi, üç gün boyunca Kandıra Yerel Kültür Müzesi’nde ziyaretçilere açık kaldı. Sergiye renk katan fotoğraf sanatçısı Hüsna Altın’ın “Işıkla Boyama Fotoğraf Sergisi” de sergilendi. Proje ekibi, sergiye katkı sağlayanlara teşekkür belgesi vererek, yeni projelerle kente değer katacaklarını temenni etti.

Erzincan’ı Keşfetmek İçin Rota: Avuçlarınızın İçinde Gezintiye Hazır Olun!

Sıradaki haber:

Erzincan’ı Keşfetmek İçin Rota: Avuçlarınızın İçinde Gezintiye Hazır Olun!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.