h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kanatlıları seven kişi hobisini koleksiyonculuğa dönüştürdü

Manisalı işadamı, çiftliğinde sülün yetiştiriciliği yaparken aynı zamanda 144 ülkeye ait 2 bine yakın pulu bir araya getirerek bir kitap oluşturdu. Pul koleksiyonunu turizm sektörüne katkı sağlamak amacıyla bir araya getiren işadamı, aynı zamanda kuşların yer aldığı pulları da topladı. Pul koleksiyonunun yer aldığı kitap, kuş türlerine göre düzenlendi. Güvercinlerin posta işlerinde de kullanıldığı bilgisine de yer verildi.

Manisalı İşadamı, Sülün Yetiştiriciliğiyle Pul Koleksiyonunu Birleştiriyor

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan ve hobi olarak sülün yetiştiriciliğiyle ilgilenen işadamı Salim Yavaş, kanatlı hayvan merakını pul koleksiyonuyla birleştirerek ilginç bir proje ortaya koydu. Yavaş, 144 ülkeye ait 2 bine yakın pulu bir araya getirdi ve bunları tek bir kitapta topladı. Bu projesiyle turizm sektörüne de katkı sağlamayı hedefleyen Yavaş, hem insanların ilgisini çekecek hem de arama motorlarında dikkat çekecek bir başlık seçmeye özen gösteriyor.

Manisa’da kurduğu çiftliğinde canlı sülün koleksiyonu yapmaya başlayan Salim Yavaş, dünyadaki birçok sülün cinsini yetiştirmenin yanı sıra, biriktirdiği pulları da sergilemek istedi. İnşaat mühendisi ve müteahhit olarak çalışan Yavaş, turizm sektöründe de faaliyet gösteriyor. Doğa ve hayvanlara olan ilgisinden dolayı çiftlikte sülün yetiştirmeye başladığını belirten Yavaş, zaman içinde bu ilgisini pul biriktirmeye de yönelttiğini söylüyor. Pul koleksiyonuna tüm dünyadan getirdiği pulları ekleyen Yavaş, sonunda 144 ülkeye ait 2 bine yakın pulu bir kitapta topladı.

Yavaş, pul koleksiyonunu hazırlarken her bir pulun taranarak ülkelere göre ayrıldığını belirtiyor. Türkiye’de bulunan kuş pullarında yer alan tüm kuş türleri hakkında kısa bilgiler verildiğini ve ülke pullarında bazı kuşların adlarının yazıldığını ifade ediyor. Yavaş, kuşların doğayı süslediğini ve tarihte diğer hayvanlardan daha önemli bir yere sahip olduğunu söylüyor. Özellikle güvercin ve zeytin gibi sembolik kuşların filatelide sıkça kullanıldığına dikkat çeken Yavaş, kuşların posta işlerinde de büyük bir rol oynadığını belirtiyor.

Salim Yavaş’ın “Pullara Konan Kuşlar” adlı kitabı, hem pul koleksiyonerlerinin hem de doğa ve hayvan severlerinin ilgisini çekecek bir eser olması bekleniyor. Bu projesiyle Salim Yavaş, hobi ve iş hayatını birleştirerek turizm alanında da özgün bir katkı sağlamayı hedefliyor.

AYM’nin kış dönemi spor okulları kayıtları yakında başlıyor

Sıradaki haber:

AYM’nin kış dönemi spor okulları kayıtları yakında başlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.