h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Hatay Tanıtım Günleri’nde Göz Alıcı Görüntüler Oluştu

Kahramanmaraş depremlerinde etkilenen Hatay esnafına destek olmak amacıyla Ankara'da düzenlenen "Hatay Tanıtım Günleri"nde, tepsi kebabı ve künefe yeme yarışmaları renkli anlar sunarken, ziyaretçiler Hatay'ın yerel ürünlerini tatma fırsatı buldu. Dayanışma günleri boyunca stantlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, kağıt kebabı ve diğer Hatay ürünlerini satın alarak depremzedelere yardım ettiler. Etkinlikte, tepsi kebabını en hızlı yiyen yarışmacıya çeyrek altın ödülü verildi. Hatay Tanıtım Günleri, 28 Ocak Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Hatay’da yaşanan depremler sonrasında mağdur olan esnaflara destek amacıyla Ankara’da düzenlenen “Hatay Tanıtım Günleri” etkinliği renkli anlara sahne oldu. Tepsi kebabı ve künefe yeme yarışmalarının düzenlendiği etkinlik, Altınpark’ta gerçekleştirildi. Ziyaretçiler, etkinlik alanındaki tezgahlarda sergilenen Hatay’a ait yerel ürünleri tek tek deneyimleme fırsatı buldu. Tepsi kebabı ve künefe yeme yarışmaları ise keyifli anların yaşanmasına vesile oldu. Dayanışma günlerine katılan vatandaşlar, stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte yer alan bir esnaf olan Kağıt kebabı ustası Mithat Öztürk, “Antakya’nın zengin mutfağını Ankara’ya tanıtmak amacıyla buradayız. Kağıt kebabı, dana etiyle yapılan ve kesinlikle makine kullanılmayan bir yöresel tat. Tarifinde maydanoz, kırmızı biber ve sarımsak bulunuyor. Bu malzemelerle hazırlanan kağıtlar, fırında pişirilerek tırnaklı pidelerle servis ediliyor. Tepsi kebabı ise yağ ve su içinde yapılan bir tat ve aynı şekilde dana etinden hazırlanıyor. Ankara’da lezzetli bir şekilde sunmak amacıyla etlerimizi buradan getirdik. Kağıt kebabı, hafifliği nedeniyle tercih edilen bir lezzet olsa da Antakya’da en çok tepsi kebabı tercih ediliyor. Porsiyon başına 300 lira olarak satılan tepsi kebabında 250 gram et bulunuyor” açıklamalarında bulundu.

Etkinlik alanını ziyaret eden bir vatandaş ise Hatay ürünlerini tatmak için geldiğini belirterek, “Keçi peyniri aldım ve baharat ile nar ekşisi almayı düşünüyorum. Fiyatlar uygun ve depremzedelere yardım amaçlı olduğunu bilmiyordum. Umarım giderek paramız olur” şeklinde konuştu.

Çeyrek altın ödüllü tepsi kebabını en hızlı bitirme yarışmasında birinci olan Onur Tansal ise, “Tepsi kebabı, Antakyalılara göre az acılıydı. Ancak güzel ve lezzetliydi. Bir sonraki yarışmada görüşmek üzere. Herkesi Hatay Tanıtım Günleri’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hatay Tanıtım Günleri etkinliği, 28 Ocak Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Amos Antik Kenti’nde yapılan keşifler merak uyandırdı

Sıradaki haber:

Amos Antik Kenti’nde yapılan keşifler merak uyandırdı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.