h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Geçmişin kaybolmaması için önemli manevi değere sahip ev aletlerini koruma altında tutuyorlar

Geçmişin kaybolmaması için önemli manevi değere sahip ev aletlerini koruma altında tutuyorlar

Kahramanmaraş'ta Ali Doğan isimli bir vatandaş, manevi değeri yüksek olan ancak maddi değeri olmayan ev aletlerini sergileyerek tarihin yok olmaması için çaba sarf ediyor. Eski eleklerden, kilimlere kadar birçok eski eşyayı bulunduğu bölgede sergileyen Doğan, yeni nesillere bu eşyaları tanıtmayı hedefliyor. Özellikle yarım asırdır kullanılan özgün ve sağlıklı bir beşiği sergilemeye devam eden Doğan, bu sayede mahalledeki birçok çocuğa da beşik deneyimi yaşatmıştır.

Kahramanmaraş’ta bir vatandaş, geçmişin kaybolmaması için duygusal değeri yüksek olan ev eşyalarını korumaya devam ediyor. Afşin ilçesi Afşin Bey Mahallesi’nde yaşayan Ali Doğan, maddi değeri olmayan ancak manevi değeri büyük olan elek, halı, beşik gibi ev eşyalarını sergileyerek yeni nesillere tanıtmayı hedefliyor.

Doğan, bölgede bulduğu herşeyi buraya getirip sergilediğini belirterek, “Burada tarihimizin kaybolmaması için kullanmış olduğumuz ancak şu anda maddi değeri olmayan, ancak manevi değeri olan ev eşyalarını korumaya çalıştım. Bulduklarımızı buraya getirdim ve yeni nesillere tanıtmayı amaçladım. Tek amacım buydu ve bu konuda başarılı olduk. Eski elektrik aletleri, halılar, ev eşyaları gibi şeyler, yeni nesiller tarafından bilinmiyordu. Ancak artık burada görerek öğreniyorlar. Yarım asırdır kullanılan orijinal ve çivi çakılmadan yapılan sağlıklı bir beşik burada bulunuyor. Bu beşiği babalarımız yaptırmış. Bizler burada büyüdük ve bu beşikte yetişen çocuklar da oldu. Mahalledeki birçok çocuk da bu beşiği kullanmıştır. Şu anda özel yapım beşiği burada sergilemeye devam ediyoruz” dedi.

Azerbaycanlı bir yönetmen, Akşehir’e Nasreddin Hoca Filmi projesi için ziyaret gerçekleştirdi.

Sıradaki haber:

Azerbaycanlı bir yönetmen, Akşehir’e Nasreddin Hoca Filmi projesi için ziyaret gerçekleştirdi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.