h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Erzurum’da kukla sanatı canlanıyor

Erzurum'da kukla sanatıyla ilgilenen Oğuzhan Vartolioğlu, "İbiş'in Define Avı" adlı oyunla sahne alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle sahnelenecek olan oyun, geleneksel Türk kukla sanatının bir örneği. Oyun, İbiş adlı karakterin dedesinin rüyasında bir sandık olduğunu ve içinde büyük bir hazine bulacaklarını söylemesiyle başlıyor. Her pazar Medya Sanat Evi sahnesinde izleyicileriyle buluşacak olan oyunda, kuklaları Oğuzhan Vartolioğlu ile Bedir Taha Önder oynatacak.

Erzurum’da, Türkiye’de oldukça az rastlanan kukla sanatını yaşatan sanatçı Oğuzhan Vartolioğlu, “İbiş’in Define Avı” adlı oyunuyla hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) üyesi olan Vartolioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi desteğiyle bu oyunu sahneleyecek.

Oyun, geleneksel Türk kukla sanatına örnek teşkil ediyor ve Kenan Çinici tarafından yazılmış. Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve kukla sanatçısı olan Oğuzhan Vartolioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunun kostüm tasarımı ise Elif Özhancı’ya ait. Işık ve müzik kontrolünü ise Emre Çelik yapacak. Oyunda kuklaları Oğuzhan Vartolioğlu ve Bedir Taha Önder canlandıracak.

Oyun, her pazar saat 14.00’te Medya Sanat Evi sahnesinde meraklılarıyla buluşacak. “İbiş’in Define Avı”nın konusu ise şu şekilde: İbiş’in efendisi, sürekli olarak dedesini rüyalarında görmektedir. Dedesi, evlerinde bir sandık olduğunu ve onu bulduklarında hayal edemeyecekleri kadar büyük bir hazinenin kendilerini karşılayacağını söyler. İbiş, sandığı aramaya başlar. Bakalım sandıkta neler bekliyor?

39 Basamak’a Tam Puan: Harika Performans!

Sıradaki haber:

39 Basamak’a Tam Puan: Harika Performans!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.