h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Erkan Can, sevenleriyle Eskişehir’de buluştu

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliğiyle gerçekleştirilen Tiyatro Günleri kapsamında ünlü oyuncu Erkan Can, Eskişehirli hayranlarıyla buluştu. Sanatçı, tiyatronun insanı canlı tuttuğunu vurgulayarak, gençlere okumanın önemini tavsiye etti. Etkinlik, hem sanatseverlerin ilgisini çekti hem de Tepebaşı Belediyesi'ni sanata olan katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliğiyle düzenlenen Tiyatro Günleri etkinliği, ünlü sanatçı Erkan Can’ın Eskişehirli hayranlarıyla buluşmasıyla sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaparak Eskişehirlilerle buluştu. Atölyeler, paneller ve söyleşilerin de yer aldığı etkinlikler, 5 ayrı mekânda gerçekleştirildi. Etkinliğin son gününde usta oyuncu Erkan Can, Eskişehirlilerle Atila Özer Karikatürlü Ev’de bir araya geldi.

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu Yönetmeni Fatih Pazvantoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Erkan Can, tiyatro ve hayat hakkında fikirlerini paylaştı. Can, tiyatronun insanı dinç tuttuğunu vurgulayarak, “Tiyatro, sinemadan farklı bir şeydir. Tiyatro insanı canlı tutar. Eskiden insanların bir kültürü vardı. Ancak zamanla köy enstitüleri kapatıldı ve tiyatro ikinci sıraya düştü. TV’nin de etkisiyle tiyatro bir dönem zorluklar yaşadı. Ancak sonrasında yeniden ivme kazandı. Örneğin bir dizi ya da filmdeki oyuncuyu tiyatroda canlı izlemek isteyenler arttı. Artık tiyatrolarda her yerde bir ışık, herkes bir şeyler çekiyor. Değerlerimiz yok olmuş durumda. Eski öğretmenlerimiz bile yok. Cahilleştiriliyoruz. Bunun pek çok sebebi var, herkes biliyor. Gelecekte bizi neler bekliyor, göreceğiz. Gençlere tek tavsiyem okumak. Okumak her şeyi çözer. Yeni nesil çok zeki, ama okuma alışkanlığı yok. İnternet var ama ne kadar güvenilir? Kitap okumak, tabletle telefonla okumak gibi değil. Çocuklara okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Kitaplar bize her şeyi anlatır, doğru yolu gösterir” şeklinde konuştu.

“Kitaplar bize doğru yolu gösterir”

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Erkan Can, “Tiyatro öğrencisi nasıl bakmalı?” sorusuna ise “Öncelikle yine okumak. Kitaplar bize yol gösterir. Sürekli dikkatli olmak ve her şeyi görmek durumundasın. Hayatı sevmek gerekiyor. Bu sayede hiçbir şey kaçmaz ve birikim sahibi olursun. Hayat, sanat ve insanları sevmekle yaşanır. İlk 30 sene zor olabilir. Bu mesleği seversen zorlukları göze alırsın. Ama yine de asıl yol gösterici kitaplardır. Çalışmamız gerekiyor. Plan, program ve disiplin önemlidir” dedi.

Etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi ve Tiyatro Günleri etkinliği sona erdi. Etkinliği takip eden katılımcılar, Tepebaşı Belediyesi’ne sanata olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Memleket Partisi, abdal kültürünün yaygınlaşması için yardımcı olma kararı aldı.

Sıradaki haber:

Memleket Partisi, abdal kültürünün yaygınlaşması için yardımcı olma kararı aldı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.