h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Erciş İlçesi’nde hamsi festivali düzenlendi

Van'ın Erciş ilçesinde ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali, Karadeniz'in lezzetini ve kültürünü ilçe halkıyla buluşturdu. Festivalde, yaklaşık bir ton hamsi pişirilerek ekmek arasında vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca, festivalde yöresel ürünler de sergilendi. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu, festivalde yaptığı konuşmada, etkinliklerle vatandaşları memnun etmeyi amaçladıklarını belirtti. Festivalde, sponsorların desteğiyle ikram edilen bir ton hamsi tamamen ücretsiz olarak dağıtıldı. Erciş halkı, etkinliğe büyük ilgi göstererek Kaymakam Karaloğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Van’ın Erciş ilçesinde, ilk kez düzenlenen ‘Hamsi Festivali’ büyük ilgi gördü. Erciş Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından organize edilen festival, Karadeniz’in enfes lezzeti olan hamsiyi ilçe halkıyla buluşturmayı amaçlıyor. Festivalde, Eski postane alanında yaklaşık bir ton hamsi pişirilerek ekmek arasında vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca festivalde, yöresel ürünler de sergilendi. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu, festivalde yapmış olduğu konuşmada, “Karadeniz’in en sevilen lezzetlerinden biri olan hamsiyi Ercişli hemşerilerimize ikram etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 4 bin kişiye 1 ton hamsiyi dağıtacağız. Bu tarz etkinliklerle vatandaşlarımızı memnun etmek istiyoruz. Ayrıca yakın zamanda Erciş ilçemizi bir kitap fuarıyla buluşturmak ve kar yağması durumunda kardan adam şenliği düzenlemek gibi planlarımız da var” dedi. Karaloğlu ayrıca festivalde ikram edilen bir ton hamsinin tamamen sponsorların destekleriyle gerçekleştirildiğini belirtti. Organizatör Akın Göral ise festivalin Erciş halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyerek, “Erciş halkı hamsinin tadını denemek için adeta sıraya girmiş durumda. Bu tür etkinliklerin, Kaymakamımızın görevde olduğu sürece devam edeceğini umut ediyoruz” dedi. Vatandaşlar da bu tarz etkinliklerin güzel olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aliağa’da keyifli bir yarıyıl tatili başlıyor

Sıradaki haber:

Aliağa’da keyifli bir yarıyıl tatili başlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.