h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Dr. Öğretim Üyesi Tanıdı, “Yunus Emre’nin Bugüne Mesajları” başlıklı bir sohbet düzenledi.

Dr. Öğretim Üyesi Tanıdı, “Yunus Emre’nin Bugüne Mesajları” başlıklı bir sohbet düzenledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nden Dr. Duygu Tanıdı, Eskişehir Türk Ocağı'nda Yunus Emre'nin günümüze ne söylediğini anlattı. Tanıdı, dinleyicilere Yunus Emre'nin şiirlerinden ve "Risaletün-Nushiyye" kitabından örnekler vererek Türk milletinin değerlerini hatırlatmaya çalıştı. Tanıdı, gençlerin ve kimliğimizin Yunus Emre'yi hatırlamamızın önemli olduğunu belirtti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Duygu Tanıdı, Eskişehir Türk Ocağı’nda gerçekleştirdiği “Hemşehrimiz Yunus Emre Günümüze Ne Söyler” konulu sohbette yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Tanıdı’nın konuşmasında özetle; Yunus Emre’yi bugünümüzde anlamaya ve dünyayı Yunus Emre’nin gözünden görmeye bir deneme yapmış olduğunu vurguladı. Kaybetmeye başladığımız değerlerimizi Yunus Emre’nin dilinden hatırlatmalarla ele aldı. Bunun için Yunus Emre’nin şiir dilinden ve “Risaletün-Nushiyye” kitabından örnekler vererek dinleyicileri düşünsel ve duygusal bir içsel yolculuğa çıkardı. Ayrıca Yunus Emre’nin Türk milletine kazandırdığı birçok değerden biri olduğunu vurguladı.

Duygu Tanıdı, “Bu toprakların insanı ve bizden biri olan Yunus Emre’yi hatırlamak ve hatırlatmak, özellikle gençlerimiz ve kimliğimiz için son derece önemlidir” şeklinde konuştu. Konuşmacıya birçok soru yönelten Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ise teşekkür beratı takdim etti.

Yeni kitap “Sen Bıraktığın Geleceğe” okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Sıradaki haber:

Yeni kitap “Sen Bıraktığın Geleceğe” okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.