h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Bursa Tarihini Minyatürlerle Keşfedin

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Minyatürlerle Bursa" sergisi, Muradiye El Yazmaları Müzesi'nde ziyarete açıldı. 14 minyatür sanatçısının eserlerinin yer aldığı sergiye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sanatçılar ve minyatür sanatıyla ilgilenenler katıldı. Aktaş, minyatür sanatının kültür taşıyıcılığı ve koruyuculuğu görevini yerine getirdiğini belirtti ve serginin amacının Bursa'nın tarihî eserlerini tanıtmak olduğunu vurguladı. Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise tarihin gün yüzüne çıkarılmasına katkıda bulunanları teşekkür etti. Sergi, Başkan Aktaş ve protokol üyeleri tarafından gezildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Minyatürlerle Bursa” sergisi, Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde açıldı. Sergide, 14 minyatür sanatçısının eserleri yer alıyor. Sergiye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu gibi önemli isimler katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada minyatür sanatının kültürel taşıyıcılık ve koruyuculuk görevini üstlendiğini belirtti. Şehir ve ülkenin kültürel derinliğine dikkat çeken Aktaş, “Geleneksel sanatlarımız, milletimizin tarih sahnesine çıkışından bugüne kadar taşıdığı kültürel değerleriyle bizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Minyatür sanatı da bu geleneksel sanatlar arasında kültür taşıyıcılığını ve koruyuculuğunu üstlenmiştir. Bu sergi, minyatür sanatının perspektifinden Bursa şehrini, tarihi eserlerimizi ve köklü değerlerimizi tanıtmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tarihin gün yüzüne çıkması konusunda yaptığı çalışmalara teşekkür etti. Gözgeç, “Geleceğimizi inşa etmek için öncelikle geçmişimizi bilmeliyiz. Minyatür sanatı, tarihimizi farklı bir bakış açısıyla resmetme yolunda önemli bir sanatımızdır. Bu sergiye emeği geçenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri sergiyi gezdi. Minyatürlerle Bursa sergisi, ziyaretçilerine şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmayı hedefliyor.

Elazığ’da Filistin temalı “Masumların Sessiz Çığlıkları” sanal sergi

Sıradaki haber:

Elazığ’da Filistin temalı “Masumların Sessiz Çığlıkları” sanal sergi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.