h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Bin 500’den fazla süs tavuğu ve kanatlı hayvan, 7. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’nde sergilendi!

Bin 500’den fazla süs tavuğu ve kanatlı hayvan, 7. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’nde sergilendi!

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından Isparta'da düzenlenen 7. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Organizasyonda bin 500'e yakın hayvan sergilendi. Isparta Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, süs tavukları ve bahçe hayvanları yurt dışından gelen hakemler tarafından değerlendirildi. Tavuk yetiştiriciliği hobi olarak yapılan etkinlikte, büyük bir coşku ve ilgi yaşandı. Yarışmada en iyi hayvanların seçilmesi için puanlama yapıldı ve Türkiye şampiyonları belirlendi. Antalya'dan katılan bir katılımcı ise "Light Brahma" isimli beyaz siyah Columbia rengindeki tavuğuyla Türkiye şampiyonu oldu. Etkinliği ziyaret eden Sezai Aşkın ise kanatlı hayvanları sevdiğini ve organizasyondan memnun kaldığını belirtti.

Isparta’da düzenlenen 7. Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi büyük ilgi gördü. Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu tarafından organize edilen etkinlikte, binlerce hayvan sergilendi ve 150.000’den fazla ziyaretçi katıldı.
Isparta Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen gösteride, bin 500’ün üzerinde süs tavuğu, bahçe ve kanatlı hayvanlar, yurt dışından gelen hakemler tarafından değerlendirildi.
Isparta Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Murat Duygu, Isparta’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun en görkemli ve en güzel etkinliklerden biri olduğunu belirterek, “Bu, 7. kez düzenlenen bir etkinlik olmasına rağmen, en gösterişli ve en güzel organizasyonlardan biriydi. Şu anda 150.000’den fazla kişi etkinliğe katıldı. 51 il ve 200’den fazla yurt dışından katılımcılar geldi. Günübirlik katılımcılarla birlikte toplamda yaklaşık 10.000 kişi etkinliğe şehir dışından katıldı. Katılım, hayvanlar ve gösteriler harikaydı, insanların tepkisi de çok olumlu” dedi.
Duygu, tavuk yetiştiriciliğinin bir hobi olduğunu ve insanlarla kaynaşmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Bu ulusal gösteri yılda bir kez düzenleniyor. Herkesin katılmak istemesinin sebebi, oradaki atmosferi ve bu özlenen dostlukları yeniden kazanmaktır” şeklinde konuştu.
Yarışmada tavukların puanlanmasının, hayvanların güzelliklerine dayandığını ifade eden Duygu, “Puanlama, hayvanların kanatları, göz renkleri, ayak renkleri, ayak paçaları, kuyruk formları gibi güzelliklerine dayanıyor. Puanlamada 51 farklı ırk yer aldı. Her kategoride Türkiye şampiyonları seçiliyor ve en güzel hayvanlar grand şampiyon olarak belirleniyor. Ayrıca onur ödülleri ve Türkiye şampiyonaları da bu şekilde veriliyor” diye konuştu.
Antalya’dan katılan Veli İpek ise, “Light Brahma” cinsi beyaz siyah Columbia rengindeki tavuğuyla şampiyon oldu. İpek, “Hobimiz olarak tavuk yetiştiriciliğiyle ilgileniyoruz. Bu yarışmaya ilk kez katıldık ve Türkiye şampiyonu olduk. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve hayvan sevgisini aşılamak için tavsiye ediyorum. Biz Brahma ırkını tercih ediyoruz. İki buçuk yıldır üretim yapıyoruz ve bu sene ilk kez ulusal yarışmaya katılıyoruz. Mutluyuz” dedi.
Ziyaretçilerden Sezai Aşkın ise, kanatlı hayvanları çok sevdiğini belirterek, “Bu tür organizasyonların her yıl yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ben de kanatlı hayvanlarımı severek besliyorum” şeklinde konuştu.

Isparta’da 1500’den fazla süs tavuğu ve kanatlı hayvan farklı ırklardan bulunuyor!

Sıradaki haber:

Isparta’da 1500’den fazla süs tavuğu ve kanatlı hayvan farklı ırklardan bulunuyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.