h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Başkan Karalar, Yeşiloba’da 9. NİYET Akademi’nin açılışını gerçekleştirdi

Başkan Karalar, Yeşiloba’da 9. NİYET Akademi’nin açılışını gerçekleştirdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi'nin (NİYET) 9. şubesini Yeşiloba Mahallesi'nde açtı. Açılışa siyasiler, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Karalar, kadının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla NİYET Akademileri'nin sayısını artıracaklarını belirtti. Yeşiloba Mahalle Muhtarı Ali Yaylalı, Karalar'ın mahalleye büyük hizmetler yaptığını ve NİYET Akademilerinin halka destek sağladığına vurgu yaptı. Başkan Karalar, kadınların güçlü olmasıyla bir ülkenin dinamik ve güçlü olabileceğini belirtti. Açılışın ardından NİYET Akademi'de incelemeler yapıldı. NİYET Akademi, birçok farklı alanda kadınlara eğitimler vererek sertifika alma imkanı sunuyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeşiloba Mahallesi’nde Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi’nin (NİYET) 9. şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Kadınların ekonomiye ve aile bütçesine katkı sağlamalarını hedefleyen NİYET Akademisi, Adana’da dokuzuncu şubesini Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi’nde faaliyete geçirdi. Açılış törenine Başkan Karalar’ın yanı sıra siyasetçiler, muhtarlar ve mahalle sakinleri de katıldı. Karalar, NİYET Akademilerinin sayısını artırarak kadınların toplumda daha güçlü bir konuma gelmelerine katkı sağlayacaklarını vurgularken, Yeşiloba Mahalle Muhtarı Ali Yaylalı da Başkan Karalar’ın mahallelerine büyük hizmetler sunduğunu ve NİYET Akademilerinin halkın zor süreçlerde adeta bir yara merkezi haline geldiğini belirtti. Karalar, açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir toplumun ancak kadının güçlü olması halinde dinamik ve güçlü olabileceğini” ifade eden düşüncesini aktardı ve kadınların toplumda güçlenerek üretebilmeleri ve kazanabilmeleri için önemli çaba harcadıklarını dile getirdi. Açılışın ardından NİYET Akademisi’nde incelemelerde bulunuldu. NİYET Akademisi, aşçılık, yabancı dil, muhasebe, bilgisayar, işaret dili, seramik, spor, müzik, okuma yazma, çinicilik, el sanatları, örgü, dokuma, punch, büro yönetimi ve sekreterlik, dünya mutfağı, muhasebe finansman ve düz dikiş makinesi gibi birçok alanda eğitim vererek kadınlara yönelik atölyeler düzenliyor. Ayrıca kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı sertifika alma imkanına da sahip oluyorlar.

Dr. Öğretim Üyesi Tanıdı, “Yunus Emre’nin Bugüne Mesajları” başlıklı bir sohbet düzenledi.

Sıradaki haber:

Dr. Öğretim Üyesi Tanıdı, “Yunus Emre’nin Bugüne Mesajları” başlıklı bir sohbet düzenledi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.