h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Ağrı’da unutulmaz bir şiir ve tiyatro etkinliği gerçekleşti

Ağrı'da düzenlenen "Okuyan Şehir Ağrı" projesi kapsamında gerçekleştirilen şiir ve tiyatro etkinlikleri büyük ilgi gördü. Ağrı Valiliği himayesinde düzenlenen programda öğrenciler tarafından sahnelenen "Kız Kulesi Efsanesi" adlı oyun ve okunan şiirler izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Programa Vali Mustafa Koç'un eşi Neslihan Gül Koç da katıldı. Etkinlikte öğrencilerin başarılı performansı, "Okuyan Şehir Ağrı" projesinin başarısını ortaya koydu. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ağrı Valiliği tarafından desteklenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında düzenlenen şiir ve tiyatro etkinlikleri büyük ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen programda, öğrencilerin sahnelediği “Kız Kulesi Efsanesi” adlı oyun ve okudukları şiirler izleyicileri büyüledi.
Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’ın eşi Beste İpar, ilçe kaymakam eşleri, şube müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle program devam etti. Şehit Uzman Çavuş Tuncer Doğan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’un sembolü Kız Kulesi’nin efsanevi hikayesini anlatan bir tiyatro oyunu sahneledi. Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri de duygusal bir şiir dinletisiyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Programın sonunda ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında düzenlenen “En İyi Cümle – Afiş” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokul kategorisinde Serhat İlkokulu’ndan Abdülgani Muaz Alparslan, ortaokul kategorisinde Boztoprak Ali Yorulmaz Ortaokulu’ndan Hasan Ataş ve lise kategorisinde Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Elanur Ayhan birincilik ödülünü aldı. Öğrencilere plaketleri Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’ın eşi Beste İpar ve şube müdürü Selahattin Bilgiç tarafından verildi.
Programın sonunda konuşan Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, “Okuyan Şehir Ağrı” projesinin önemine vurgu yaptı. Koç, “Bu proje, öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarını, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmalarını, dilimizin zenginliklerinin farkında olarak kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bugün burada sergilenen performanslar, bu projenin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Program, öğrencilerin ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirdiği anlarla sona erdi.

Uludağ’da Bulutlar ve Sis, Masalsı Bir Dans Eşliğinde Görkemli Görseller Yaratıyor

Sıradaki haber:

Uludağ’da Bulutlar ve Sis, Masalsı Bir Dans Eşliğinde Görkemli Görseller Yaratıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.