h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

76 Yıldır Ahşap İle Şekillenen Bir Ömrün İçinde Kaybolan Hikaye

88 yaşındaki marangoz ustası Abdullah Toprakçı, 76 yıldır ahşap eşyalar üretiyor ve mesleğini sevgiyle sürdürüyor. Teknolojiye direnen Toprakçı, el emeğiyle ürettiği eserlerden zevk duyduğunu söylüyor. Gençlerin marangozluk mesleğini öğrenmesini teşvik eden Toprakçı, sanat ve zanaatın önemine vurgu yapıyor. Ürettiği ürünlerin kaliteli olması ve müşterilerinin memnuniyeti, Toprakçı'yı huzurlu kılıyor. Yaşına rağmen mesleğini devam ettirmek isteyen marangoz ustası, sağlığı el verdiği sürece marangozluk yapmayı planlıyor.

88 yaşındaki Abdullah Toprakçı, tahtalara olan merakı sayesinde 12 yaşında marangozluğa başlamış ve 76 yıldır bu mesleği icra etmektedir. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Konak Mahallesi’nde bulunan küçük marangoz dükkanında, tahta beşikler, oyuncaklar, sandıklar, sandalyeler, masalar, ekmek tahtaları, bastonlar, kürsüler ve kaşıklar gibi ahşap eşyalar üretmektedir. Toprakçı, marangozluğun sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir sanat olduğunu söylemektedir.

Teknolojinin gelişmesine rağmen, Toprakçı hala el emeğiyle ürettiği ahşap eşyalarla geçimini sağlamaktadır. Maddi durumunun gerektirdiği için teknolojiye direnmektedir. Toprakçı, kendi yaptığı eserlerin el emeği olduğunu ve ürettiklerinden zevk aldığını belirtmektedir.

Marangozluk mesleğinin bir sanat işi olduğunu söyleyen Toprakçı, gençlerin bu mesleği öğrenmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Toprakçı, tek başına çalıştığı atölyesinde gençleri ağırlamaktan mutluluk duyacağını dile getirmektedir.

Ürettiği ahşap ürünlerin kaliteli olduğunu ve müşterilerinin memnun kaldığını belirten Toprakçı, işini severek yaptığını ve bunu eserlerine yansıttığını ifade etmektedir. Mesleğini sağlığı elverdiği sürece sürdürmek isteyen Toprakçı, müşterilerin güvenini kazanmış olduğunu söylemektedir.

Yaşının ilerlemesi nedeniyle mesleğini icra etmekte zorlandığını ifade eden Toprakçı, sağlığı müsait olduğu sürece marangozluk mesleğine devam etmek istediğini belirtmektedir.

Akdeniz Belediyesi 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ndan ödüllü fotoğraflar belli oldu.

Sıradaki haber:

Akdeniz Belediyesi 3. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ndan ödüllü fotoğraflar belli oldu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.