h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Güney Kore: Kuzey Kore, Doğu Denizi’ne balistik füze atışı gerçekleştirdi.

Güney Kore: Kuzey Kore, Doğu Denizi’ne balistik füze atışı gerçekleştirdi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi istikametine balistik bir füze fırlattığını açıkladı. Kuzey Kore'nin 2024 yılının ilk balistik füzesini fırlattığı belirtilirken, detaylı bilgi paylaşılmadı. Japonya Savunma Bakanlığı da muhtemel bir balistik füzenin fırlatıldığını duyurdu. Kuzey Kore, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Güney Kore ile birleşmenin mümkün olmadığını ifade etmişti.

Güney Kore’nin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore bugün Doğu Denizi istikametine balistik bir füze ateşledi. Kuzey Kore’nin 2024 yılının ilk balistik füzesini fırlattığı belirtildi. Açıklamada, füzenin hedefine ulaşıp ulaşmadığına dair detaylı bilgi verilmedi.

Japonya Savunma Bakanlığı da Kuzey Kore’nin muhtemelen bir balistik füze fırlattığını tespit ettiğini duyurdu.

Kuzey Kore daha önce Aralık ayında katı yakıtlı kıtalararası balistik füze (ICBM) Hwasong-18’i başarılı bir şekilde test ettiğini açıklamıştı. Birkaç gün önce ise Güney Kore ordusu, Kuzey Kore’nin Sarı Deniz istikametine yaklaşık 200 top mermisi attığını duyurmuştu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un geçtiğimiz ay yaptığı yıl sonu açıklamasında, artık Güney Kore ile birleşmenin mümkün olmadığını belirterek, Seul’ün ülkesine düşmanlık gösterdiğini dile getirmişti.

Bursalı iki grup arasındaki mücadelede bıçaklar kullanıldı: 2 kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Bursalı iki grup arasındaki mücadelede bıçaklar kullanıldı: 2 kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.