h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Güney Kore: “Kuzey Kore, Doğu Denizi’ne balistik füze fırlattı”

Güney Kore: “Kuzey Kore, Doğu Denizi’ne balistik füze fırlattı”

Kuzey Kore, Doğu Denizi istikametine balistik bir füze fırlattı. Güney Kore ve Japonya yetkilileri bu durumu doğruladı. Kuzey Kore, daha önce de kıtalararası balistik füzelerin test edildiğini duyurmuştu. Ayrıca, liderleri Kim Jong-un yaptığı açıklamada Güney Kore'yi düşman olarak tanımladı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, bugün Kuzey Kore’nin Doğu Denizi istikametine doğru bir balistik füze ateşlediğini açıkladı. Kuzey Kore, bu yılın ilk balistik füzesini fırlattı. Ancak Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, ateşlenen füze hakkında detaylı bilgi paylaşmadı. Japonya Savunma Bakanlığı ise muhtemel bir balistik füzenin fırlatıldığını duyurdu. Kuzey Kore daha önce Aralık ayında, başarılı bir şekilde katı yakıtlı kıtalararası balistik füze (ICBM) Hwasong-18’i test ettiğini duyurmuştu. Ayrıca, lider Kim Jong-un geçen ay yaptığı açıklamada, artık Güney Kore ile birleşmenin mümkün olmadığını belirterek, Seul’ün ülkesine düşmanca davrandığını ifade etti.

Köşk’te Bir Ev, Yangın Nedeniyle Yok Olup Gitti!

Sıradaki haber:

Köşk’te Bir Ev, Yangın Nedeniyle Yok Olup Gitti!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.