h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Sanal gerçeklik desteğiyle Türkiye’de popüler hale gelen HADO sporu, Espark AVM’de ziyaretçilerle buluştu. Japonya’da 2016 yılında ortaya çıkan HADO, Türkiye’de aktif sporcularla temsil edilmeye başlanan bir spor dalıdır. Espark Alışveriş Merkezi’nin alt katında kurulan alanda, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan misafirler HADO sporunu deneyimleyerek keyifli vakit geçirdi. Katılımcılar, etkinliğin çocuklarına bir karne hediyesi gibi geldiğini de belirtti. Etkinlik 18 Ocak’ta başladı ve 21 Ocak saat 21.00’a kadar devam edecek. HADO sahası, renkli görüntülere de ev sahipliği yapıyor.

HADO sorumlularından Onur Can Şimşek, HADO’nun arttırılmış gerçeklikle yeni bir spor dalı olduğunu söyleyerek her yaş grubundan insanın bu spora ilgi gösterdiğini ve olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti. HADO’nun birçok avantajı olduğunu vurgulayan Şimşek, bu spor dalının cinsiyet ayrımı olmaksızın herkesin katılabileceği bir etkinlik olduğunu belirtti. Oynanış olarak yakar top oynayan HADO’da herhangi bir sınırlama bulunmadığını ve isteyen herkesin istediği rakibe atma şansı olduğunu ifade etti. HADO sporunun özellikle gençlerin ilgisini çektiğini ve çocukların sporla teknolojiyi bir arada deneyimleyebileceği bir etkinlik olduğunu belirtti.

Katılımcılardan Sevinç Atay, oğluyla Espark AVM’ye gezmeye çıktıklarını ve HADO sporuyla tesadüfen karşılaştıklarını söyleyerek bu etkinliği çağdaş bir oyun olarak değerlendirdi. Eğlenceli ve erişilebilir bir etkinlik olduğunu ifade etti. Karne hediyesi olarak Espark AVM’ye gelen Eren Atay ise HADO sporunu heyecanlı bulduğunu ve oyunda biraz yorulduğunu, ancak heyecanın harika olduğunu dile getirdi.

Abdullah isimli bir diğer ziyaretçi ise kızıyla Espark AVM’ye gelerek keyifli bir vakit geçirdiklerini belirtti. HADO uygulamasını görüp merak ettiklerini, birlikte oynadıklarını söyleyerek eğlenceli bir deneyim yaşadıklarını ifade etti. Kızı ise HADO oyununun sadece kol hareketleriyle oynandığını söyleyerek herkesin bu oyunu seveceğini ve heyecan dolu bir deneyim yaşayacağını dile getirdi.

Trabzon’da bir apartman dairesinde çıkan yangın paniğe neden oldu

Sıradaki haber:

Trabzon’da bir apartman dairesinde çıkan yangın paniğe neden oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.