h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Zelenskiy, Putin’i “vahşi yaratık” olarak nitelendiriyor.

Zelenskiy, Putin’i “vahşi yaratık” olarak nitelendiriyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2014'ten sonra Donbass'taki çatışmaları durdurma girişimlerini reddettiğini söyledi. Zelenskiy, Putin'i yırtıcı bir hayvana benzetti. Zelenskiy ayrıca Rusya'nın yayılmacı bir politika izlediğini ve Ukrayna'nın ötesinde yeni saldırganlık belirtileri olduğunu belirtti. Hava üstünlüğünün önemini vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna'nın hava gücünü artırması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Putin’i Yırtıcı Bir Hayvana Benzettim

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2014’ten sonra Donbass’taki çatışmaları durdurma girişimlerini reddettiğini söyleyerek onu yırtıcı bir hayvana benzetti. Zelenskiy, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı’na atıfta bulunarak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye devam edeceğini belirtti. Zelenskiy, çatışmaların 2014’ten sonra durdurulması için Almanya ve Fransa gibi etkili garantörlerin olduğunu hatırlatarak, Putin’in bu girişimi reddettiğini söyledi.

Zelenskiy, Rusya’nın sadece Ukrayna ile ilgili olmadığını düşünenlerin yanıldığını belirterek, Rusya’nın yayılmacı bir politika izlediğini vurguladı. Ukrayna’nın Rusya’ya karşı hava gücünü artırması gerektiğini belirten Zelenskiy, “Ukrayna için hava üstünlüğü sağlamamız gerekiyor. Ortaklarımız neye ve ne kadarına ihtiyaç duyduğumuzu biliyorlar. Bu, sahadaki ilerlemeyi sağlayacaktır” diye konuştu.

AK Parti’yi ziyaret eden Cumhur İttifakı adayı Fırıncıoğlu, duygusal anlar yaşadı

Sıradaki haber:

AK Parti’yi ziyaret eden Cumhur İttifakı adayı Fırıncıoğlu, duygusal anlar yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.