h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Yeniden Refah Partisi’nin İlke Temelli Duruşu Suat Kılıç Tarafından Vurgulandı

Yeniden Refah Partisi’nin İlke Temelli Duruşu Suat Kılıç Tarafından Vurgulandı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile yapılan görüşmelerin tehir edildiğini ve randevulaşmanın olmadığını belirtti. Kılıç, AK Parti'ye olan taleplerinin olumlu karşılanması durumunda görüşmelere yeniden başlayabileceklerini söyledi. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile yaptığı protokolden sapmadıklarını ve duruşlarından taviz vermediklerini vurguladı. Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehirlerdeki adaylarını 10 Şubat'ta açıklayacaklarını da duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile yapılan görüşmelerin tehir edildiğini ve randevulaşma taleplerinin olmadığını belirtti. Kılıç, AK Parti liderleriyle görüşmelere yeniden başlamak veya liderler zirvesi düzenlemek istediklerinde olumlu yanıt vereceklerini ifade etti.

Kılıç, partisinin MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İddialara yanıt vererek, Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesini talep etmediğini söyledi. Bu tür haberlere inanmamalarını isteyen Kılıç, Konya Büyükşehir Belediyesi taleplerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinden bahseden Kılıç, görüşmelerin kesildiğini ve son görüşmenin bir hafta önce tehir edildiğini açıkladı. İttifak görüşmeleri için herhangi bir taleplerinin olmadığını belirten Kılıç, AK Parti’den gelecek bir talep veya liderler zirvesi önerisine olumlu yanıt vereceklerini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi’nin duruşundan taviz vermediklerini vurgulayan Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin ilkelerine bağlı kaldığını söyledi. Cumhur İttifakı’na katılmadan önce AK Parti ile yapılan 30 maddelik protokolün dışında herhangi bir duruşlarının olmadığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, büyükşehirlerde adaylarını 10 Şubat’ta açıklayacaklarını bildirdi. Aynı toplantıda 31 Mart 2024 yerel seçim beyannamelerini kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Kılıç, kapının bir yere açık olduğunu ancak seçimlerin yaklaştığını ve tarihin belirlendiğini ifade etti.

Samsun Belediye Başkanı Adayı Doğan, Samsun’un Cumhurbaşkanı’na mahcup olmadığını söyledi

Sıradaki haber:

Samsun Belediye Başkanı Adayı Doğan, Samsun’un Cumhurbaşkanı’na mahcup olmadığını söyledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.