h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Yeni Yargıtay üyelerine ilişkin HSK kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Yargıtay üyelerine ilişkin HSK kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan seçimle, Yargıtay üyeliğine dört yeni isim getirilmiştir. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Ankara Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Yargıtay üyeliğine seçilen isimler arasında yer almaktadır. Bu karar, HSK Genel Kurulunun Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla resmileşmiştir.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan bir kararla, Yargıtay’a dört yeni üye seçildi. Bu önemli karar, HSK Genel Kurulu Kararı olarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan HSK Genel Kurulu kararıyla, Yargıtay’a İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Ankara Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça seçildi.

Bu önemli gelişme, Türk yargı sisteminin güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak değerlendirilmektedir. Yeni üyelerin atanmasıyla birlikte Yargıtay, hukukun üstünlüğünü korumak ve adil bir yargılama sürecini sağlamak adına daha da güçlü hale gelmiştir.

Trump, Maine eyaletindeki ön seçime katılabilecek potansiyele sahip olabilir

Sıradaki haber:

Trump, Maine eyaletindeki ön seçime katılabilecek potansiyele sahip olabilir

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.