h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Trump, Iowa’daki Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Ön Seçiminde Zafer Kazandı

Trump, Iowa’daki Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Ön Seçiminde Zafer Kazandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Iowa'daki ön seçimlerde ezici bir zafer elde ederek Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı oldu. Trump, oyların yüzde 51'ini alarak seçimi kazandı. Rakipleri Ron DeSantis, Nikki Haley ve Vivek Ramaswamy ise geride kaldı. Trump, zafer konuşmasında ülkenin birliğine vurgu yaparken, Başkan Joe Biden ise Twitter hesabından Trump'ın Iowa'yı kazandığını belirtti. Trump hakkında açılan davalara rağmen bazı eyaletlerdeki aday adaylığı süreci devam ediyor. Cumhuriyetçi Parti'nin ikinci ön seçimi ise New Hampshire'da yapılacak.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Iowa eyaletinde düzenlenen ön seçimlerde büyük bir zafer elde ederek Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı oldu. 5 Kasım’da gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için eyalet ön seçimleri başladı ve Trump, bu ön seçimde önemli bir başarı elde etti. Yapılan açıklamada, Trump’ın oyların yüzde 51’ini alarak seçimi kazandığı belirtildi. Rakiplerinden Florida Valisi Ron DeSantis yüzde 21.2, ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley yüzde 19 ve teknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy yüzde 7.7 oy oranına sahipti.

Trump zafer konuşmasında, “Ülkemizin birleşme zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Trump Iowa’yı kazanmış gibi görünüyor. Diğer tarafta açık farkla önde giden o” ifadesini kullandı.

77 yaşındaki Donald Trump hakkında birçok dava açıldı ve bazı eyaletlerde aday adaylığı hukuki sorunlarla karşılaştı. Colorado ve Maine eyaletlerinde, 2021’deki Kongre baskınındaki rolü gerekçe gösterilerek ön seçimlerde adaylığı iptal edildi. Ancak Trump, bu kararları yargıya taşıdı. Michigan Yüksek Mahkemesi başvurusunu reddetti ve Trump’ın 27 Şubat’taki ön seçimlere katılmasına izin verildi.

Cumhuriyetçi Parti’nin ikinci ön seçimi New Hampshire eyaletinde gerçekleştirilecek.

Evde Bakım Yardımı Hesaplarına 2,8 milyar TL Yatırılmaya Başlandı, Bakan Göktaş Açıklama Yaptı!

Sıradaki haber:

Evde Bakım Yardımı Hesaplarına 2,8 milyar TL Yatırılmaya Başlandı, Bakan Göktaş Açıklama Yaptı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.