h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Tokat Belediye Başkanı Eroğlu: “Deprem riskine karşı 10 mahallede 4 bin 500 konut kentsel dönüşüme girecek”

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu: “Deprem riskine karşı 10 mahallede 4 bin 500 konut kentsel dönüşüme girecek”

AK Parti Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni dönem projelerini paylaştı. Depreme dayanıklı binalar yapma ve kentsel dönüşüme öncelik vereceklerini belirten Eroğlu, seçimin ardından 4 bin 500 konutun dönüşüm sürecine başlayacaklarını ifade etti. Ayrıca dar gelirli vatandaşlara yılda 300 konutun anahtar teslimini yapmayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Tokat Belediye Başkanı ve mevcut Belediye Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu, İhlas Haber Ajansı’na verdiği özel bir röportajda, belediyedeki yeni dönem projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, önceliğinin depreme dayanıklı binalar olduğunu vurgulayarak, seçimin ardından başlayacakları kentsel dönüşüm çalışmalarının bir parçası olarak 4 bin 500 konutu dönüştüreceklerini ifade etti.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, partisinden yeniden aday gösterilmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Yeni döneme ilişkin projeleri üretmeyi planlayan Başkan Eroğlu, belediyenin üçüncü döneminde hayata geçireceği projeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehre depreme dayanıklı binalar kazandırmayı hedeflemekte ve ayrıca dar gelirli vatandaşlar için yılda 300 konutun anahtar teslimini gerçekleştirmeyi planlamaktadır.
“Tokat, deprem kuşağında olan illerden biridir”
Vatandaşların bugünkü şartlarda talepleri olduğunu belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta hepimizi derinden etkileyen önemli bir depremle sarsıldık. Bu deprem, 11 şehirde önemli sonuçlara yol açmıştı. 6 Şubat depremi sonrasında Tokat Belediyesi olarak ciddi çalışmalara başladık. Tokat, deprem kuşağında olan illerden biridir. Hem vatandaşlarımızdan gelen talepler hem de belediye başkanı olarak sorumluluğumuz gereği, önümüzdeki yıllarda deprem riskine karşı alınacak önlemlerle başa çıkacak çalışmalar yapmak, konut ve mahallelerin kentsel dönüşümünü sağlamak için önemli bir çalışma içerisine girdik. Bu kapsamda şehrimizin öncelikli olarak belirlediğimiz 10 mahallesinde çalışmalara başladık. Bu mahallelerde şu ana kadar 4 bin 500’den fazla konut tespit ettik. Bu konutların kat sayısı, metrekareleri, yapı türleri gibi tüm verileri topladık. Seçimlerin ardından bu dönüşüm çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız. Bir yıl içinde 72 yeni daire yaparak kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik. İhale süreci de şu anda devam ediyor” dedi.

Bakan Yerlikaya, Almanya’daki mevkidaşı Faeser ile buluştu

Sıradaki haber:

Bakan Yerlikaya, Almanya’daki mevkidaşı Faeser ile buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.