h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Zelenskiy, Davos’ta açıkça yalan söyleyerek dünyayı kandırdı!”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Zelenskiy, Davos’ta açıkça yalan söyleyerek dünyayı kandırdı!”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Davos'taki konuşmasında yaptığı açıklamaları yanlış ve yalan olarak değerlendirdi. Lavrov, Batılı ülkelerin Ukrayna'yı savaşa hazırlamak için Minsk anlaşmalarını imzalamadıklarını belirtti. Ayrıca Lavrov, Ukrayna'nın geleceğinin Irak, Afganistan ve Libya gibi olacağını ifade etti. Rusya-Ukrayna çatışmasına ilişkin olarak ise Lavrov, askeri operasyonların devam edeceğini vurguladı. Lavrov ayrıca, Rusya'nın Çin, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve diğer Orta Doğu ülkeleriyle yakın ilişkileri olduğunu belirtti. Yemen'deki hava saldırılarıyla ilgili olarak ise Lavrov, ABD ve İngiltere'nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi. Lavrov, Güney Kafkasya'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında görüşmeleri süren barış anlaşmaları konusunda da açıklama yaparken, Filistin konusunda BM Güvenlik Konseyi toplantısında çözüm önerilerini sunacaklarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Davos’taki konuşmasını eleştirerek, “Zelenskiy, Davos’ta tüm dünyaya açıkça yalan söyledi” dedi. Lavrov, Ukrayna’da sürdürülen savaşın Minsk anlaşmalarının uygulanmaması nedeniyle çözülemediğini söyledi. Batılı ülkelerin Ukrayna’ya verdiği askeri ve ekonomik desteği eleştiren Lavrov, “Ukrayna’nın geleceği de Irak, Afganistan ve Libya gibi olacak” şeklinde konuştu. Lavrov ayrıca, Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkelerle yakın ilişkileri olduğunu belirtti. Batılı ülkelerin Ukrayna’daki çatışmayı tırmandırmak için çabalarını sürdürdüğünü dile getiren Lavrov, “Ukrayna’daki çatışmaya adil çözüm bulunması konusunda ne ABD’nin ne de NATO’nun en ufak bir ilgisi var” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 büyükşehir ve 31 ilde belediye başkan adaylarını duyurdu

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 büyükşehir ve 31 ilde belediye başkan adaylarını duyurdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.