h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Polonya’da Hanuka Bayramı’nda mumları söndüren milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Polonya’da Hanuka Bayramı’nda mumları söndüren milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Polonya parlamentosu, Hanuka Bayramı için yakılan mumları söndüren aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun'un dokunulmazlığını kaldırdı. 2022 ve 2023 yıllarında Braun'un 7 suçtan yargılanmasının önü açıldı. Braun, geçtiğimiz yıl parlamentoda mumları söndürerek tartışma yaratmıştı. Haberin detaylarını Vakit.com.tr'de okuyabilirsiniz.

Polonya Parlamentosu, Hanuka Bayramı için yakılan mumları söndüren aşırı sağcı milletvekili Grzegorz Braun’un dokunulmazlığını kaldırdı.

Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan mumları yangın tüpüyle söndüren Konfederacja Partisi milletvekili Grzegorz Braun’un dokunulmazlığı, Polonya Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucunda kaldırıldı. Oylamada, 400 milletvekili Braun’un dokunulmazlığının kaldırılmasına “evet” oyu verirken, 15 milletvekili ise “hayır” oyu kullandı.

Dokunulmazlığı kaldırılan Braun, Hanuka Bayramı için mumları söndürmesi dahil olmak üzere 2022 ve 2023 yıllarında kendisine yöneltilen “mala zarar verme”, “vücut dokunulmazlığını ihlal” ve “dini sembolleri ve duyguları aşağılama” gibi 7 suçtan yargılanacak.

Sivil Koalisyon (KO) milletvekili Agnieszka Pomaska, “Onu dokunulmazlıkla korumak için hiçbir neden yok. Ne yaptığını biliyoruz ve bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Hatırlatma:

Grzegorz Braun, geçen yıl 12 Aralık’ta Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan mumları yangın tüpüyle söndürmüştü. “Hristiyan Polonya’nın Yahudileştirilmeye çalışılmasına” karşı bu eylemi gerçekleştirdiğini belirten Braun, yangın tüpünü kendisine engel olmaya çalışan milletvekili Magdalena Gudzinska-Adamczyk’ın da yüzüne sıkmıştı. Olayın ardından konuşmak üzere parlamento kürsüsüne çıkan Braun, genel kurul tarafından atılmıştı. Parlamento Başkanlığı ayrıca Grzegorz Braun’a 3 ay süreyle maaşında kesinti yapma cezası vermişti.

Ahmet Can Buğday, RTÜK üyeliğine seçildi, göreve başladı

Sıradaki haber:

Ahmet Can Buğday, RTÜK üyeliğine seçildi, göreve başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.