h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Pakistan, İran’ın hava ataşesini geri çağırdı

Pakistan, İran’ın hava ataşesini geri çağırdı

Pakistan, İran'ın düzenlediği hava saldırısı sonucunda 2 çocuğun ölümü üzerine Tahran Büyükelçisi geri çağrıldı. İki ülke arasındaki tansiyon artarken, Pakistan hükümeti İran'ın egemenlik ihlalini "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Ayrıca, mevcut ve planlanan tüm üst düzey ziyaretler askıya alındı. İran, Ceyşu'l Adl adlı örgütün Panjgur bölgesindeki 2 üssüne düzenlenen füze ve İHA saldırısını duyurmuştu. Saldırı sonucunda 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı.

Pakistan, İran’ın gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 2 çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından Tahran Büyükelçisi Muhammad Mudassir Tipu’yu ülkesine geri çağırma kararı aldı.

İran’ın Pakistan’da gerçekleştirdiği hava saldırısı, iki ülke arasındaki gerginliği artırdı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tahran Büyükelçisi Muhammad Mudassir Tipu’nun geri çağrılacağı duyuruldu. Ayrıca İran’ın İslamabad Büyükelçisi Reza Amiri Moghadam’ın ise ülkeye dönmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, İran’ın Pakistan’ın egemenliğini sebepsiz bir şekilde ihlal ettiği vurgulandı ve bu durumun “kabul edilemez” olduğu ifade edildi. Pakistan hükümeti, İran ile karşılıklı olarak gerçekleştirilen veya planlanan tüm üst düzey ziyaretlerin askıya alındığını bildirdi.

Dün, İran, sınır bölgesindeki Ceyşu’l Adl örgütünün Belucistan eyaletine bağlı Panjgur bölgesindeki 2 üssüne füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 3 çocuğun yaralandığını açıklamıştı.

AK Parti’de adaylık açıklaması öncesi Ömer Selim Alan gündemde

Sıradaki haber:

AK Parti’de adaylık açıklaması öncesi Ömer Selim Alan gündemde

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.