h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Pakistan, İran ile iş birliği için hazır olduklarını açıkladı

Pakistan, İran ile iş birliği için hazır olduklarını açıkladı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran ile karşılıklı güven ve iş birliği ruhuna dayalı çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani'nin İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, taraflar arasında gerilimin azaltılması konusunda anlaşmaya varıldığı ve büyükelçilerin kendi ülkelerine dönmesinin de görüşüldüğü ifade edildi. İran tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Pakistan ve İran arasında yaşanan gerilimin ardından Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ilişkilerin düzeltilmesi için çaba göstermeye hazır olduklarını açıkladı. İki ülke arasında yapılan karşılıklı saldırıların ardından Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani’nin İranlı mevkidaşıyla görüştüğü belirtildi. Bu görüşme sırasında Jilani, iki ülkenin karşılıklı güven ve iş birliği temelinde çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, tarafların gerilimin azaltılması konusunda mutabık kaldığı ve büyükelçilerin kendi ülkelerine geri dönmesi hususunun da ele alındığı belirtildi. Şu ana kadar İran tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Selim Alan, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak büyük bir coşkuyla karşılandı.

Sıradaki haber:

Selim Alan, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak büyük bir coşkuyla karşılandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.