h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • NATO’nun Savunma Kapasitesi İçin Oramiral Bauer’den Çağrı: Dönüşüme İhtiyaç Var

NATO’nun Savunma Kapasitesi İçin Oramiral Bauer’den Çağrı: Dönüşüme İhtiyaç Var

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, NATO'nun savaş yeteneklerinde dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek kamu ve özel aktörlere her an her şeyin olabileceği bir döneme hazırlanmaları çağrısı yaptı. Bauer, NATO'nun Soğuk Savaş'tan bu yana en kapsamlı savunma planlarına sahip olduğunu ve bu planların, önümüzdeki on yıllar boyunca silahlı kuvvetleri şekillendireceğini söyledi. Ayrıca Bauer, Ukrayna'daki savaşın, Rusya'nın demokrasiye olan korkusuyla ilgili olduğunu ve NATO'nun Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini ifade etti.

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, “NATO’nun savaş yetenekleriyle ilgili bir dönüşüme ihtiyacı var” diyerek kamu ve özel sektörün her an her şeyin olabileceği bir döneme hazırlanması gerektiğini söyledi. Bauer, NATO ülkelerinin genelkurmay başkanlarının bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yaparken, NATO’nun savunma planlarına ve caydırıcılık stratejilerine odaklanacaklarını belirtti. Aynı zamanda askeri açıdan kolektif savunmada daha ilerlemek için adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Bauer, kamu ve özel sektörün düşünce yapılarını değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Bauer ayrıca Ukrayna’daki durumu ele alacaklarını ve Ukrayna’ya desteklerinin devam edeceğini belirtti.

[NATO’nun Savaş Yeteneklerinde Dönüşüm Çağrısı] (https://www.vakit.com.tr/nato-yetkilisinden-onemli-aciklama/siyaset/1390669/1)

MHP, 2 yeni il ve 53 ilçe belediye başkan adayını duyurdu

Sıradaki haber:

MHP, 2 yeni il ve 53 ilçe belediye başkan adayını duyurdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.